Τη διενέργεια εμβολιασμών κατά της COVID-19 και σε ιδιωτικές δομές ζητούν οι φορείς ΠΦΥ

Τη συνέχιση της διενέργειας εμβολιασμών έναντι της COVID-19 σε ιδιωτικές δομές, ζητούν οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Όπως αναφέρουν, σε σχετική επιστολή, προς το Υπουργείο Υγείας, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι κάθε άνθρωπος ακούει και εμπιστεύεται πρωτίστως τον θεράποντα ιατρό. Έτσι, πολλοί άνθρωποι ευκολότερα κάνουν εμβόλια στο οικείο περιβάλλον του ιατρείου του θεράποντος ιατρού τους, «παρά σε ένα απρόσωπο και άγνωστο περιβάλλον».

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση μη διενέργειας εμβολιασμών για την COVID-19 σε ιδιωτικές δομές και να συνεχιστεί απρόσκοπτα όπως και πριν για το καλό της δημόσιας Υγείας. Κάθε νέος εμβολιασμός μετράει στην μάχη για τον SARS COV-2», σημειώνεται στην επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε/Αξιότιμη Υπουργοί

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη αύξηση ιογενών λοιμώξεων ιδίως της COVID-19. Λόγω αυτής υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση της χορήγησης αντικειμένων φαρμάκων που για τον κορονοϊό είναι υψηλότερο κόστος, αντίθετα το ποσοστό εμβολιασμού για τον κορονοϊό είναι πολύ χαμηλό (περίπου 15 % ) όταν προ διετίας είχαμε καταγράψει ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία δεν έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα του επικαιροποιημένου κάθε έτος εμβολίου για τον κορονοϊό αλλά και την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Με τα παραπάνω δεδομένα, μας προκαλεί έκπληξη η απόφαση για μη ανανέωση της σύμβασης για εκτέλεση εμβολιασμών στις ιδιωτικές δομές Π.Φ.Υ που κοινοποιήθηκε στα μέλη μας, τα οποία είχαν λάβει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, και έληγε στις 31/12/ 2023 και ως εκ τούτου δεν θα γίνουν πλέον εμβόλια στις ιδιωτικές δομές. Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι κάθε άνθρωπος ακούει και εμπιστεύεται πρωτίστως τον θεράποντα ιατρό του και πολλοί άνθρωποι ευκολότερα κάνουν εμβόλια στο οικείο περιβάλλον του ιατρείου του θεράποντος ιατρού τους παρά σε ένα απρόσωπο και άγνωστο περιβάλλον.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση μη διενέργειας εμβολιασμών για την COVID-19 σε ιδιωτικές δομές και να συνεχίσει να αντιμετωπίζει όπως και πριν για το καλό της δημόσιας υγείας. Κάθε νέος εμβολιασμός μετράει στη μάχη για τον SARS COV-2», καταλήγει η επιστολή των φορέων προς το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται κορύφωση της COVID-19: Αύξηση σε ΤΕΠ και νοσηλείες το αποτύπωμα των γιορτών

Στο «κόκκινο» το ιικό φορτίο του κορονοϊού και αύξηση της γρίπης, δείχνουν τα λύματα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.