Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ισχυρές συστάσεις για εμβολιασμό και χρήση μάσκας – Το μπαλάκι στα νοσοκομεία

Ισχυρές συστάσεις για εμβολιασμό και χρήση μάσκας σε μονάδες υγείας, μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, απευθύνει η Επιτροή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε την Πέμπτη εκτάκτως.

Συστάσεις για χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και μμμ

Τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι οι διοικήσεις και οι επιστημονικές επιτροπές των νοσοκομείων μπορούν να κρίνουν κατα περίπτωση και να αποφασίσουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εργαζόμενους και επισκέπτες.

Κάτι τέτοιο άλλωστε προβλέπεται και από την απόφαση που είχε ληφθεί για την αναστολή της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνιστά επίσης τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και της γρίπης των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς παρατηρείται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ακόμα και σε όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Επίσης, η Επιτροπή ζητά την ενίσχυση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό αλλά και για την έγκαιρη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων.

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής, ενόψει του εορταστικού τραπεζιού, συνιστούν προληπτική διενέργεια τεστ και να αποφεύγεται η επαφή όσων έχουν συμπτώματα με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη δεν θα ανακοινωθεί η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τις αναπνευστικές λοιμώξεις, τη γρίπη, τον κορωνοϊό και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV). Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι λόγω των αργιών της 25ης και 26ης Δεκεμβρίου 2023, η συλλογή των επιδημιολογικών δεδομένων από τις Δομές Υγείας, παρατάθηκε μέχρι τις 28/12/2023 και έτσι η έκδοση της Εβδομαδιαίας Έκθεσης Ενιαίας Επιτήρησης Λοιμώξεων Αναπνευστικού μετατίθεται για την
Παρασκευή 29/12/2023.

Διαβάστε επίσης

Ελλείψεις φαρμάκων – απαγόρευση εξαγωγών: Ποιους «καίει» έγγραφο του ΕΟΦ – Αποκάλυψη Healthstories

Prosecco και σαμπάνια: Γνωρίστε τα δύο αγαπημένα αφρώδη ποτά και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.