Οι νοσοκομειακοί γιατροί στον Εισαγγελέα για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ ασθενείς

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για τους διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ όπως θα έπρεπε λόγω της κρισιμότητάς της κατάστασής τους είναι σχεδόν 100.

Επισήμως το ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ αναφέρει ότι δεν πρόκειται για λίστα αναμονής ασθενών σε ΜΕΘ αλλά για πλατφόρμα διαχείρισης των σοβαρών περιστατικών, όχι με σειρά προτεραιότητας αλλά με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει στο έγγραφό της πως “τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν”.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.