Από την Πρωταπριλιά τα δωρεάν self test

“Όλα τα μέλη μιας οικογένειας τα οποία διαθέτουν ΑΜΚΑ θα μπορούν από την 1η Απριλίου μαζί με την ταυτότητά τους να προμηθεύονται το self test δωρεάν από τα φαρμακεία και μόνο εφόσον χρειαστούν βοήθεια στη χρήση του ή καθοδήγηση από τον φαρμακοποιό θα υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί”.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Όπως είπε ο κ. Κοντογεώργης μετά από 7 ημέρες θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το επόμενο τεστ ενώ στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός είπε: “σε αυτή την περίπτωση θα εισάγει στη νέα πλατφόρμα – λεπτομέρειες για την χρήση της οποίας θα υπάρξουν την Παρασκευή – το ΑΜΚΑ του ενημερώνοντας ότι είναι θετικός και μετά θα παραπέμπεται σε ένα από τα 400 κέντρα δειγματοληψίας όπου θα γίνεται νέο covid – test από ειδικούς. Εφόσον- όπως είπε- επιβεβαιώνεται ότι νοσεί θα περνάει στο μητρώο – covid προκειμένου να καταγράφεται και να μπορεί να εκδώσει και επίσημο πιστοποιητικό αν το χρειάζεται για την εργασία του ή αλλού”

Όσον αφορά στην έναρξη των εμβολίων στις ευπαθείς ομάδες ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού τόνισε πως ήδη πάνω από 100.000 πολίτες έχουν κλείσει μέχρι στιγμής ραντεβού, ενώ από αρχές Απρίλη και μετά θα πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος όγκος των εμβολιασμών.

Το εμβόλιο της jhonson & jhonson

Τέλος για το εμβόλιο της jhonson & jhonson το οποίο είναι μιας δόσης και έχει ήδη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε πως αναμένουμε 1,2 εκατομμύρια δόσεις τις οποίες θα ξεκινήσουμε να τις προμηθευόμαστε από τέλη Απριλίου ενώ τα περισσότερα θα τα παραλάβουμε Μάιο και Ιούνιο: “ήδη βρισκόμαστε σε συνομιλίες και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο -καθώς είναι εμβόλιο μιας δόσης- προκειμένου να αξιοποιηθούν και τα φαρμακεία, ωστόσο αυτές οι συζητήσεις θα καταλήξουν τον Απρίλιο οπότε θα ξέρουμε περισσότερα και για το χρονοδιάγραμμα και για τεχνικά χαρακτηριστικά”.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.