Βρετανία: Το NHS πλήρωσε σε ιδιωτικά νοσοκομεία 2 δισεκατομμύρια λίρες στην πανδημία, αλλά περιέθαλψαν πολύ λιγότερους με COVID-19

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία πληρώθηκαν περίπου με 2 δισεκατομμύρια λίρες για να βοηθήσουν το βρετανικό σύστημα υγείας NHS κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας της COVID-19. Ωστόσο, μια έρευνα που δημοσιεύεται στο BMJ αναφέρει ότι μόλις 30 από τα 200 ιδιωτικά νοσοκομεία χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 τον Απρίλιο του 2020, όταν το πρώτο κύμα πανδημίας έφτασε στο αποκορύφωμά του.
Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα νοσοκομεία παραβίασαν τα συμβόλαιά τους αντιμετωπίζοντας τελικά λίγους ασθενείς με covid-19, φαίνεται ότι ο ιδιωτικός τομέας υποχρησιμοποιήθηκε μαζικά σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Υπό το φως των ευρημάτων, οι ειδικοί διερωτώνται τώρα γιατί το NHS αγόρασε τη χωρητικότητα του νοσοκομείου αντί να πληρώσει για τη δραστηριότητα τους.

Σε μια συμφωνία στις 21 Μαρτίου 2020, το NHS Αγγλίας αγόρασε ολόκληρη τη χωρητικότητα 200 ιδιωτικών νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένων 8.000 ιδιωτικών κλινών, 1.200 αναπνευστήρων, 700 γιατρών και 10.000 νοσοκόμων, για να βοηθήσει το NHS στην φροντίδα ασθενών με COVID-19, με καρκίνο ή επέιγοντα χειρουργικά περιστατικά.

Ωστόσο, μεταξύ 30 Μαρτίου 2020 και 30 Απριλίου 2020, μόνο το 0,62% των συμβεβλημένων κλινών του ιδιωτικού τομέα χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Μέχρι τις 12 Απριλίου 2020, όταν ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της Αγγλίας είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του, τα νοσοκομεία του NHS στην Αγγλία περιέθαλψαν 18.921 εσωτερικούς ασθενείς με COVID-19, 2.881 από αυτούς σε μηχανικό αερισμό. Την ίδια μέρα, μόνο 52 νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο της εθνικής σύμβασης, αναφέρει η μελέτη.

Το Ανεξάρτητο Δίκτυο Παρόχων Υγείας (IHPN), το οποίο εκπροσωπεί ιδιωτικά νοσοκομεία, είπε ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία «δεν αμέλησαν να θεραπεύσουν ασθενείς με COVID-19»: ότι η θεραπεία ασθενών με COVID-19 δεν ήταν ποτέ η προτεραιότητα στη σύμβαση και ήταν η έσχατη λύση εάν το NHS κατακλυζόταν.

Πηγή: eurekalert.org

Διαβάστε επίσης

Κοντά σε αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες οι επιστήμονες

Τροφές με καλά λιπαρά, που μπορώ να τρώω και να μην παχαίνω

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.