Τέλος στα επιδημιολογικά δεδομένα για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα επιδημιολογικά δεδομένα για την COVID-19 δεν θα δημοσιεύονται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία και τον ρυθμό ανάπτυξης του ιού δημοσιεύονται επί του παρόντος ανά δεκαπενθήμερο, αλλά ο οργανισμός λέει ότι αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Ο επικεφαλής επιστήμονας δεδομένων Dr Nick Watkins εξήγησε ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ζει με την COVID-19 λόγω των εμβολίων και των θεραπευτικών σκευασμάτων, αναφέρει το bbc.com.

Η COVID-19 θα συνεχίσει να παρακολουθείται με άλλους τρόπους, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Ο αναπαραγωγικός ρυθμός – γνωστός ως ρυθμός R – αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων στα οποία ένα μολυσμένο άτομο θα μεταδώσει τον ιό.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δημοσιεύονταν ανά δεκαπενθήμερο

Στο απόγειο της πανδημίας τόσο ο ρυθμός R όσο και ο ρυθμός ανάπτυξης για την Αγγλία δημοσιεύονταν εβδομαδιαία. Από τον φετινό Απρίλιο εκδίδεται ανά δεκαπενθήμερο.

Ο Δρ Watkins είπε ότι χρησίμευσε ως χρήσιμος και απλός δείκτης για την ενημέρωση της δράσης για τη δημόσια υγεία και των κυβερνητικών αποφάσεων.

«Τα εμβόλια και οι θεραπείες μας επέτρεψαν να περάσουμε σε μια φάση όπου ζούμε με τον Covid-19», είπε ο Δρ Γουάτκινς.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη δραστηριότητα της COVID-19 με παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο που παρακολουθούμε μια σειρά από άλλες κοινές ασθένειες και ασθένειες.

«Όλες οι δημοσιεύσεις δεδομένων τηρούνται υπό συνεχή αναθεώρηση και αυτά τα δεδομένα μπορούν να ανακοινώνονται αμέσως εάν χρειαστεί, για παράδειγμα, εάν πρόκειται για μια νέα παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία».

Όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί για την COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νομικής απαίτησης για αυτο-απομόνωση στο σπίτι με συμπτώματα, καταργήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος.

Ωστόσο, οι υγειονομικοί υπάλληλοι προέτρεψαν όσους έχουν σημάδια αναπνευστικής νόσου να αποφεύγουν τις συναντήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ιδιαίτερα με ευάλωτα άτομα.

Διαβάστε επίσης

Γιατί στο ουράνιο τόξο δεν βλέπουμε μαύρο, καφέ και γκρι

Η πρώτη επιτυχημένη μεταφορά πνεύμονα προς μεταμόσχευση με drone (video)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.