Η αυστηρή κριτική του Σ. Τσιόδρα και οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πανδημία

Τα τεράστια λάθη, που έγιναν παγκοσμίως στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, στηλίτευσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ομιλία του με θέμα «Πανδημία & Επιστημονικές Προκλήσεις», στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Ο κ. Τσιόδρας έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη της κατάστασης.

Ασκώντας κριτική στη διαχείριση της COVID-19, επεσήμανε ότι το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε τρία χρόνια εξαιτίας της νόσου, κάτι που η ανθρωπότητα έχει να δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι εμβολιασμοί και οι προβλέψεις

Ο διαπρεπής καθηγητής τόνισε ότι χάρη στους εμβολιασμούς αποφεύχθηκαν 39.018 θάνατοι και 12.315 διασωληνώσεις. Ωστόσο ανέφερε ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και συνολικά η Ευρώπη, δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους πολίτες για τη σημασία της 4ης δόσης του εμβολίου. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις το 15% των ατόμων άνω των 65 ετών την έχει κάνει.

«Πού είναι η επιδημία των θανάτων από τα εμβόλια, μετά από 12,7 δις δόσεις εμβολίων;», αναρωτήθηκε ο καθηγητής, απαντώντας σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια οδηγούν σε περισσότερους θανάτους.

«Είναι λανθασμένη η λογική τους και αποδεικνύεται καθημερινά. Είκοσι εκατ. θάνατοι προλήφθηκαν μέχρι το τέλος του 2021 από τα εμβόλια», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε όσους είχαν υποστηρίξει ότι η COVID-19 είναι μια απλή γριπούλα, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, έχει 30 με 56 φορές παραπάνω υπερβάλλουσα θνησιμότητα από την γρίπη Η1Ν1 του 2009. Σημείωσε ότι η ηλικία παραμένει ο βασικός παράγοντας για θάνατο από τη συγκεκριμένη λοίμωξη.

Πρόσθεσε ότι είναι πάνω από 1.000 φορές ο κίνδυνος θανάτου σε έναν άνθρωπο πάνω από 80 ετών από ό,τι σε έναν 18χρονο.

«Είμαστε πολύ πίσω και έχουμε υιοθετήσει μια αντιεμβολιαστική στάση, που θα μας βλάψει και θα κάνει κακό και στην Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο. Τα εμβόλια μας προστατεύουν από τη σοβαρή νόσο και από τον θάνατο, όχι τόσο από την μόλυνση και θέλουμε άλλα εμβόλια. Η επιστήμη εξελίσσεται και ελπίζουμε σε ένα εμβόλιο, που θα μας κρατάει για ένα χρόνο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Τεχνητή Νοημοσύνη και υγειονομική περίθαλψη: Η μεγάλη επανάσταση δεν έρχεται χωρίς κινδύνους

Η μικροβιακή αντίσταση στο επίκεντρο της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.