Το τέλος της καριέρας του ανακοίνωσε ο Άντονι Φάουτσι

Μετά από περισσότερες από πέντε δεκαετίες, ο Άντονι Φάουτσι, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος επτά προέδρων των ΗΠΑ, θα συνταξιοδοτηθεί στο τέλος της θητείας του Τζο Μπάιντεν. Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων σε μια συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης στο POLITICO. Μίλησε επίσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, αλλά και την επιθυμία του, να κατευνάσει την πολιτικοποίηση που καταστρέφει τη χώρα.

Φάουτσι: Ο ιός θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια

Ο κορυφαίος επιστήμονας εκτίμησε ότι η πανδημία του κορονοϊού θα είναι κοντά μας για αρκετά χρόνια ακόμα. «Αν κάποιος μου πει ”θα φύγεις όταν δεν θα έχουμε COVID-19” τότε θα είμαι 105 ετών» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Φάουτσι χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την συνεργασία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές και έσπευσε να υπογραμμίσει πώς η απόφασή του για συνταξιοδότηση δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο να πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας και της Βουλής οι Ρεπουμπλικάνοι, μεγάλη μερίδα των οποίων έχει πολλάκις ταχθεί κατά των περιοριστικών μέτρων που πρότεινε ο ίδιος.

Το επόμενο κεφάλαιο της πανδημίας

Ο αριθμός της νόσου έχει επιβαρυνθεί, αποτέλεσμα του εμβολιασμού, της επίκτητης ανοσίας και των λιγότερο θανατηφόρων στελεχών. Αλλά συνεχίζει να σκοτώνει περισσότερους από 300 Αμερικανούς την ημέρα και ο φόβος για μια πιο θανατηφόρα παραλλαγή είναι πάντα παρών, σημείωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και πρόσθεσε:  Οι Αμερικανοί είναι εκνευρισμένοι με το τι σημαίνει για αυτούς, ειδικά καθώς ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι όλοι οι ενήλικες πρέπει να λάβουν ένα δεύτερη αναμνηστική τώρα – παρά το γεγονός ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες εκτιμούν ότι οι επικαιροποιημένες δόσεις εμβολίου, που στοχεύουν τα πιο πρόσφατα στελέχη θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες αυτό το φθινόπωρο.

Κάποια στιγμή, οι υγειονομικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του Φάουτσι, εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το αρχικό σχήμα και ένα αναμνηστικό θα μπορούσαν να είναι αρκετά. Τώρα, εν μέσω αυτού που λέει ο Fauci είναι ένας συνδυασμός ταχέως εξελισσόμενων παραλλαγών και στασιμότητας των ποσοστών εμβολιασμού – οι Αμερικανοί μένουν να ρωτούν πότε τελειώνει αυτός ο κύκλος εμβολιασμού.

«Αυτή είναι μια λογική ερώτηση», είπε ο διακεκριμένος επιστήμονας. «Αλλά ο λόγος για να μην περιμένουμε είναι ότι δεν είμαστε ακριβώς σε ηρεμία».

Υπάρχουν περισσότερα από 130.000 τεκμηριωμένα κρούσματα COVID-19 την ημέρα, αριθμός που ειδικοί στη δημόσια υγεία λένε ότι θα μπορούσε να είναι τέσσερις ή πέντε φορές χαμηλότερος από το πραγματικό ποσοστό μόλυνσης, καθώς οι άνθρωποι κάνουν τεστ στο σπίτι ή απλά δεν το γνωρίζουν μεταδίδουν τον ιό.

«Πιστεύω, αν και δεν ξέρω με βεβαιότητα, ότι κατά τον επόμενο χρόνο περίπου, θα φτάσουμε σε μια δόση μία φορά το χρόνο, όπως η γρίπη», είπε ο Φάουτσι,εκφράζοντας την αβεβαιότητα που έχει ταλαιπωρήσει τους επιστήμονες και την κυβέρνηση Μπάιντεν όταν σκέφτονται την ταχύτητα με την οποία μπορεί να επικρατήσει μια νέα παραλλαγή.

Διαβάστε επίσης

Σύνδρομο long COVID: Ο μηχανισμός πίσω από τα συμπτώματα – Στα σκαριά online εργαλείο υποστήριξης 

Όταν ο ασθενής κοιμάται, ο καρκίνος ξυπνάει – Απρόσμενα αποτελέσματα έρευνας για τις μεταστάσεις από Ελληνίδα ερευνήτρια

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.