Μεταλλάξεις : Αυξάνονται οι υποπαραλλαγές της Όμικρον

Αύξηση καταγράφεται στα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον με τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 στην Ελλάδα που σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 με στέλεχος Όμικρον αφορούσαν στο στέλεχος ΒΑ.2 (94%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 79%).

Επίσης απομονώθηκε σε έξι δείγματα το στέλεχος ΒΑ.4 (3 από Περιφέρεια Κρήτης και 3 από Περιφέρεια Αττικής) και σε έξι δείγματα το στέλεχος ΒΑ.5 (5 από Περιφέρεια Κρήτης και ένα από Περιφέρεια Αττικής). Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 55.548 αλληλουχηθέντα δείγματα (54.825 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 723 από εισαγόμενα).

Διαβάστε επίσης 

Καρδιακή ανεπάρκεια: Η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης

Νέο νοσοκομείο στην Κω, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.