Τέλος τα μέτρα έναντι της COVID-19, τέλος και ο εμβολιασμός, για αυτή την ευρωπαϊκή χώρα

Σε μια κρίσιμη απόφαση, που δείχνει ότι η πάνδημία COVID-19 εισέρχεται σε ενδημική φάση, προχωρά η Δανία. Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα εμβολιασμών θα σταματήσει, καθώς σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές «η χώρα βρίσκεται σε καλή θέση για να πράξει κάτι τέτοιο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο».

Όπως μεταδίδει η  Daily Mail, οι επικεφαλής στον τομέα της υγείας «θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, καθώς το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο».

Τέλος τα μέτρα έναντι της COVID-19

Η χώρα κατάργησε όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια «είναι ένα αποδεδειγμένο υπερόπλο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 81% του πληθυσμού έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του φονικού ιού, ενώ στο 61,6% έχει χορηγηθεί και η τρίτη, ενισχυτική δόση.

«Ολοκληρώνουμε σταδιακά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού μας ενάντια στην COVID-19» δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών της Δανίας, Bolette Soborg, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «AFP».

Η ίδια πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι προσκλήσεις για εμβολιασμό θα σταματήσουν στις 15 Μαΐου και θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι.

«Πριν την επανέναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος θα προηγηθεί μια ενδελεχής εκτίμηση από επαγγελματίες, σχετικά με το ποιος και πότε πρέπει να εμβολιαστεί και με ποια εμβόλια», τόνισε η Soborg.

Σημειώνεται πως, η συγκεκριμένη είδηση για τη διακοπή στη χορήγηση εμβολίων έρχεται μετά τις δηλώσεις του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ότι η Αμερική «έχει βγει από την πανδημική φάση».

Διαβάστε επίσης 

Ο Guardian αποκαλύπτει τα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας, για αξέχαστες διακοπές

Σε ποιο στάδιο της πανδημίας βρισκόμαστε, σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι;

Αντικείμενα που απαγορεύεται να έχετε στο αεροπλάνο – Κάποια δεν τα φαντάζεστε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.