Κορονοϊός: Τριπλάσιο αριθμό μολύνσεων κατέγραψε η Μόσχα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Ο αριθμός των μολυνθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Μόσχα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας υπερέβη κατά τρεις φορές τον αριθμό των μολυνθέντων κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, δήλωσε η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα.

Αναφέρθηκε επίσης και στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων αναφοράς και συγκεκριμένα στις αυστηρές διαδικασίες που ακολουθούνται στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων, τα οποία όπως είπε μπαίνουν και αυτά σε καραντίνα δύο εβδομάδων, αφότου πάρει εξιτήριο και ο τελευταίος ασθενής.

«Πρώτον το νοσοκομείο λειτουργεί έως ότου πάρει εξιτήριο και ο τελευταίος ασθενής. Στην συνέχεια γίνεται -και αυτός είναι ένας πολύ αυστηρός κανονισμός- γενική καθαριότητα και υγειονομικός καθαρισμός όλων των χώρων, πολύ αυστηρός, απαιτητικός και συνεπής», δήλωσε η Ράκοβα.

Αφότου γίνει αυτή η διαδικασία, τα νοσοκομεία ελέγχονται από την ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), οι εμπειρογνώμονες της οποίας παίρνουν δείγματα από τον μέγιστο αριθμό των επιφανειών στο νοσοκομείο για να εντοπισθούν τυχόν ιοί. «Στη συνέχεια για δύο εβδομάδες το νοσοκομείο και όλο το προσωπικό δεν εργάζονται γενικά, καθώς αυτή είναι η περίοδος καραντίνας…Αυτό είναι απόλυτα ασφαλές, γίνεται με αυστηρούς κανονισμούς και ελέγχεται», υπογράμμισε ή αντιδήμαρχος της Μόσχας.

Συνολικά στην Μόσχα έχουν καταγραφεί 991.816 μολύνσεις εκ των οποίων 1.421 το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν νοσήσει από κορονοϊό, σήμερα 8 Μαρτίου υπερβαίνει τους 64,2 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.