Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Είναι νωρίς να καταργηθεί η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τον οδικό χάρτη, της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού ενόψει του καλοκαιριού, όπως η μάσκα και στους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης, (13/4), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης περιέγραψε ένα καλοκαίρι ελεύθερο από περιορισμούς για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.  Με επιχείρημα, πως η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σε συνδυασμό με τη φυσική ανοσία ιδίως των τελευταίων μηνών λόγω της υπέρμεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές πεδίο που επιτρέπει την πιο χαλαρή από περιορισμούς κίνηση των πολιτών, από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της.

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Είναι νωρίς να καταργηθεί η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της.

Ο υπουργός, συγκεκριμένα, τόνισε ότι η υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2022. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε ακολούθως.

Ο υπουργός Υγείας,  δεν αναφέρθηκε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, του HealthStories.gr, η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας,  είναι να παραμείνει η υποχρεωτικότητα της. Μια εισήγηση που αποδέχεται η κυβέρνηση και κατά τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει στο άμεσο διάστημα ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα εξακολουθήσει να υφίσταται  κια μετά την 1η Ιουνίου σε:

Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ κ.ό.κ.)

Ταξί

Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις (κλειστοί χώροι στα πλοία)

Τρένα

ΚΤΕΛ

Τι ισχύει με τα ταξίδια 

Σχετικά με τα ταξίδια από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι και εκεί που υπήρχε υποχρέωση διενέργειας τεστ, δεν θα χρειάζεται πλέον να πραγματοποιείται.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα, οπότε και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης 

Θάνος Πλεύρης: Τα μέτρα που αίρονται και τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ από την 1η Μαΐου

Παραλλαγή «ΧΕ»: Σε εγρήγορση οι επιστήμονες λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.