“Σαρώνουν” οι μεταλλάξεις του κορονοϊού σε Αττική και Κρήτη

Σχεδόν κυρίαρχες είναι πλέον οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στη χώρα. Σε όλη την επικράτεια οι μεταλλάξεις αφορούν έως και 70% των νέων κρουσμάτων Covid-19. Στην Αττική και την Κρήτη, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 90%!

Μειώνεται η ηλικία των ασθενών 

Η τελευταία εβδομάδα ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα, με αυξημένα κρούσματα και ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες άνω των 75. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε αυτό έχει συμβάλει και ο εμβολιασμός.

Ωστόσο, τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 60 ετών, οι οποίες έχουν και τη μεγαλύτερη κινητικότητα.

Η κυβέρνηση υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και ότι όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

«Η εξάπλωση του ιού είναι αστραπιαία, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί κόπο και χρόνο», είπε χαρακτηριστικά σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πελώνη: Στις 17 Μαρτίου νομοθετείται στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού 

Δρομολογείται η έναρξη των διαδικασιών για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού:

«Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 17 Μαρτίου θα υιοθετηθεί σχετική νομοθετική πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι σχετικές εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Πρόκειται για εξέλιξη μείζονος σημασίας για την πατρίδα μας, καθώς διευκολύνει -σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας- τη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών από χώρα σε χώρα. Δικαιώνει την πολύμηνη προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ενισχύει τις προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό», ανέφερε  η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Έκτοι σε εμβολιαστική κάλυψη

Σύμφωνα με την ίδια, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού και στην 8η σε πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση.

Η κυβέρνηση αναμένει αυξημένες παραλαβές εμβολίων εντός του Απριλίου. Εκτιμάται ότι στο τέλος του επόμενου μήνα θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι πολίτες  άνω των 60 ετών.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.