Επιτροπές Εμβολιασμού και Εμπειρογνωμόνων: Συνεδριάζουν για 4η δόση, πιστοποιητικά, μάσκες και τεστ

Οι επιτροπές Εμβολιασμού και Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζουν σήμερα 5/4. Τα μέλη από τις δύο βασικές επιτροπές του υπουργείου Υγείας αναμένεται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τις επιστημονικές ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν από δω και πέρα σε σχέση με την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Έτσι, στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας . Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το πλάνο άρσης των μέτρων που έχει ζητήσει η κυβέρνηση, με τους ειδικούς, υπενθυμίζεται, να έχουν εισηγηθεί να μην αρθεί κανένα μέτρο έως και την Πρωτομαγιά.

Ωστόσο η 2α Μαΐου θεωρείται ένα “ορόσημο” για την άρση της υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικών για πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους. Εκτός από τα πιστοποιητικά, αντικείμενο συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τόσο η κατάργηση της μάσκας, όσο και η μείωση των τεστ.

Επιτροπή Εμβολιασμού

Νωρίτερα (στις 12 το μεσημέρι) πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με θέμα την έγκριση της τέταρτης δόσης εμβολίου, στους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες, ξεκινώντας ακόμη και από τους άνω των 60 ετών.

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός στην Ευρώπη – Ανακαλούνται σοκολάτες και αυγά Kinder λόγω σαλμονέλλας

Η καλύτερη και η χειρότερη μυρωδιά – Και σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι

10 κανόνες για να προλάβουμε τη γρίπη και τις ιώσεις του αναπνευστικού

Στ. Αντωναράκης: Το “βιβλίο της ζωής”, τα κληρονομικά νοσήματα και το μήνυμα της αποτυχίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.