Υποπαραλλαγή Όμικρον : Δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού με υποπαραλλαγή Όμικρον ( ΒΑ.2), έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα, στην Κρήτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, ένα από τα κρούσματα εντοπίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ιστορικό ταξιδιού.

Στην δεύτερη περίπτωση όμως, δεν υπάρχει ιστορικό ταξιδιού, κάτι που σημαίνει πως είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και εγρήγορση στους ειδικούς.

Η υποπαραλλαγή Ομικρον δεν προκαλεί πιο σοβαρή νόσο

Η Υπηρεσία Ασφάλεια Υγείας της Βρετανίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι, η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 δεν φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο ούτε να αυξάνει τον κίνδυνο νοσηλείας, ενώ τα εμβόλια κατά της  COVID-19, είναι εξίσου αποτελεσματικά, όπως και με τις προηγούμενες παραλλαγές.

Όμως, επειδή η ΒΑ.2 φαίνεται ακόμη πιο μεταδοτική από την αρχική Όμικρον (μιάμιση φορά περισσότερο σε σχέση με την κυρίαρχη υποπαραλλαγή ΒΑ.1, σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες), μπορεί να επιβραδύνει τη μείωση των κρουσμάτων σε μεγάλο μέρος του κόσμου και άρα να παρατείνει τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή είναι συνοπτικά η έως τώρα εικόνα που έχει η επιστημονική κοινότητα για τη ΒΑ.2, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στους “Τάιμς της Νέας Υόρκης” και στο πρακτορείο Ρόιτερς.

“Είναι πιθανό να υπάρξει μια υψηλότερη κορύφωση κρουσμάτων στα μέρη όπου η πανδημία δεν έχει ακόμη κορυφωθεί και μία επιβράδυνση στην πτωτική τάση τους στις περιοχές που έχουν ήδη περάσει την κορύφωση της Όμικρον”, εκτίμησε ο ιολόγος δρ Τόμας Πίκοκ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης 

Μαύρο δίμηνο με πάνω από 5.200 νεκρούς από επιπλοκές της COVID-19

Θ. Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα θέτουν τον εαυτόν τους εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου

Τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση και νικούν την κούραση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.