Ενθουσιασμένος από το mega εμβολιαστικό κέντρο ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Το χαρακτήρισε θαύμα

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».

Μαζί τους ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και η επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, Σμήναρχος Κ. Πελέκη.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, μίλησε με τους πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν όπως και με τους εργαζόμενους του κέντρου.

Ο κ. Μ. Σχοινάς δήλωσε ενθουσιασμένος όχι μόνο με τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου αλλά και με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για θαύμα.

Ειδικότερα ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. δήλωσε τα εξής:

«Με χαρά και περηφάνια βρίσκομαι στο εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας” γιατί πριν έρθω ήξερα ότι η Ελλάδα είναι “πρωταθλητής Ευρώπης” στον εμβολιασμό. Και τώρα βλέπω γιατί. Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά στα πρόσωπά τους να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν. Ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το “θαύμα”. Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά.

Είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι βρίσκομαι εδώ την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε τις 1.000.0000 δόσεις. Έχει εμβολιάσει το 6,5% του πληθυσμού με μια δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις. Έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για 1000 εμβολιαστικά κέντρα, έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη και έχει την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού.

Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν και να είναι γνωστές. Συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας αλλά η αρχή είναι ενθαρρυντική. Είναι εξαιρετική».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.