Παραμένουν στα ύψη τα κρούσματα – 20.000 θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ

Καλύτερη από χθες αλλά σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να είναι η εικόνα από τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του HealthStories. gr. τα σημερινά κρούσματα θα φτάσουν τις 20.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (18/1), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 23.340, σε σύνολο 568.449 τεστ. Παράλληλα ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, (ΕΟΔΥ) 106 θάνατοι, ενώ 673 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Προβληματισμός για τα κρούσματα 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επιδείνωση των σκληρών δεικτών προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Αντανακλούν μεν τα κρούσματα που καταγράφονταν πριν από δύο εβδομάδες, όταν η χώρα είχε ημερησίως περισσότερες από 50.000 μολύνσεις, αλλά, όπως λένε, είναι πιο ασφαλές να σταθεροποιηθούν λίγο και οι δείκτες των νοσηλειών, διασωληνώσεων, θανάτων πριν ξεκινήσει μια χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση, όπως η επαναφορά της μουσικής.

Άλλωστε οι περισσότεροι επιστήμονες εκτιμούν ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει απόλυτα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας με πιθανή αποκλιμάκωση λόγω και της παραλλαγής  Όμικρον που δεν προκαλεί μεγάλη νοσηρότητα.

Διαβάστε επίσης 

Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Μάσκες υψηλής προστασίας: Πώς θα καταλάβετε ότι είναι γνήσιες

Κόλπα για να μην θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.