Την παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό για μία εβδομάδα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα που φαίνεται η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα, συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης .
Παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα
Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά
Παράλληλα, προανήγγειλε το επόμενο διάστημα προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού «όπου θα υπάρχει μια αξιολόγηση των ατόμων που ήταν στο ΕΣΥ τώρα και άρα θα μπορέσει το μεγαλύτερο τμήμα των νοσηλευτών που είναι τώρα επικουρικό να γίνει μόνιμο»
Αναφορικά, με τους αυξημένους θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν καλύτερα ΕΣΥ.
Σημειώνεται ότι σήμερα συνέρχεται για την τακτική της σύσκεψη η διευρυμένη Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και θα εξετάσει τους δείκτες της πανδημίας προκειμένου να εισηγηθεί το τι θα γίνει σε σχέση με την παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων που είναι σε ισχύ μέχρι τις 24/1.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή σενάριο θέλει την παράταση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση κατά μία εβδομάδα. Δηλαδή, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Οι επιστήμονες θα εκτιμήσουν αν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων από τις 24 Ιανουαρίου στο θέμα της μουσικής και του αριθμού των θεατών στα γήπεδα.
Διαβάστε επίσης
Ύπουλα κόλπα απώλειας βάρους που λειτουργούν πραγματικά – Οι 5 μελέτες που μας επιβεβαιώνουν
Καθηγητής Αγοραστός: Ο σεξουαλικός βιασμός είναι πιο τραυματική εμπειρία ακόμη κι από τον πόλεμο
Τι έδειξε έρευνα για τις παρενέργειες των εμβολίων και το αντίστροφο φαινόμενο του «placebo»