Δύο δωρεάν self test για όλους τις γιορτές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Δύο δωρεάν self test για όλους τις γιορτές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Με δύο δωρεάν self test αντί για επί πληρωμή -για τους εμβολιασμένους- rapid test θα κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Δύο δωρεάν self test για όλους τις γιορτές

Από την τελευταία εξέλιξη φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν αποδέχεται την εισήγηση για την επί πληρωμή διενέργεια rapid test την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους εμβολιασμένους που θα επισκέπτονταν κλειστούς χώρους εστίασης και γι’ αυτό προέκρινε τα δύο δωρεάν self test.

Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν πληροφορίες ότι οι εμβολιασμένοι θα επιβαρύνονταν οικονομικά οι ίδιοι με το κόστος του ράπιντ τεστ, κάτι που θα ανέβαζε σημαντικά τον προϋπολογισμό της εξόδου τους, ενώ υπήρχε και ο κίνδυνος για μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις που θα έπληττε τον χώρο της εστίασης.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σημείωνε ότι το πλαίσιο των μέτρων με το οποίο θα κάνουμε γιορτές θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες και πως δεν θα υπάρξουν βασικές αλλαγές από την κεντρική στρατηγική

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως το «περισσότερο και μεγαλύτερο testing θα βοηθήσει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα» και επανέλαβε πως «οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο να γίνει κατόπιν της εισήγησης των ειδικών θα δούμε πώς θα το υιοθετήσουμε, ώστε να είναι πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό, αλλά και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της στρατηγικής μας».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον θα ανοίξουν εγκαίρως τα σχολεία μετά την περίοδο των εορτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «για τα σχολεία δεν υπάρχει καμία εισήγηση, ώστε να μην ανοίξουν στην ώρα τους. Ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει και το πρωτόκολλο, που έχουμε υιοθετήσει είναι αποτελεσματικό και διασφαλίζει την διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία».

Αναφορικά με την πιθανότητα επιβολής ενός γενικού lockdown μετά την περίοδο των εορτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει στη σκέψη μας το καθολικό lockdown και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφύγουμε τα καθολικά μέτρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχει σήμερα στο τραπέζι το θέμα του καθολικού lockdown. Εάν υπάρξει ανάγκη οριζόντιων μέτρων, που θα απέχουν, όμως από τη λογική του καθολικού lockdown, θα τα ανακοινώσουμε εγκαίρως χωρίς να αιφνιδιάσουμε κανέναν».

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Οπτικές ψευδαισθήσεις: Κι όμως κάποιοι πραγματικά τις βλέπουν – Το άγνωστο επικίνδυνο σύμπτωμα

Βullying και cyberbullying – Τι συμβουλεύει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Προσοχή στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Οδηγίες από την Πυροσβεστική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.