Διάθεση ενός δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικες από σήμερα 6/12

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η δωρεάν διάθεση ενός αυτοδιαγνωστικού τεστ – self test – σε όλους τους ενήλικες πολίτες.

Ένα self test δωρεάν

Από σήμερα 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού την περίοδο των εορτών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Δωρεάν self test θα διατεθούν επίσης το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, το υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης

Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πολύ πιο φονική, προειδοποιεί η δημιουργός του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca

Δείτε τα 169 σημεία δωρεάν ελέγχου για COVID-19 από τον ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.