Μίνα Γκάγκα: «Προσωπική μου άποψη να αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ίσως θα έπρεπε ο εμβολιασμός να αποτελεί προϋπόθεση για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», είπε η Μίνα Γκάγκα σε σημερινή της συνέντευξη στον Σκαϊ.

Εμβολιασμός για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Όπως εξήγησε αναφερόμενη στον εμβολιασμό των γυναικών κατά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, «η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι μια δύσκολη διαδικασία για τη γυναίκα, η οποία θα πρέπει να είναι προστατευμένη, ώστε με ασφάλεια να μπορεί να βιώσει το χαρούμενο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, δηλαδή την απόκτηση ενός παιδιού».

Εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη

Η κα Γκάγκα επεσήμανε για μια ακόμη φορά το ζήτημα του εμβολιασμού στην εγκυμοσύνη, λέγοντας ότι η θωράκιση των εγκύων έναντι του ιού είναι κρίσιμη και ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη συνέντευξή της αναφέρθηκε επίσης στον εμβολιασμό ειδικών ομάδων, τη μετάλλαξη «Όμικρον» και την υποχρεωτικότητα για τις ηλικίες άνω των 60, αλλά και για τη μοριοδότηση των εργαζομένων

Μετάλλαξη «Όμικρον»

Σχετικά με τη μετάλλαξη «Όμικρον» και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι αυτής, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι η συλλογή σχετικών επιστημονικών δεδομένων είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ της αποτελεσματικότητας των εμβολίων. «Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός βοηθά τον οργανισμό να ανταποκριθεί γενικότερα καλύτερα κατά του ιού και όλων των μεταλλαγών του», τόνισε.

Υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60

Η Αναπληρώτρια Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της υποχρεωτικότητας σε αυτή τη φάση της πανδημίας για τους πληθυσμούς που είναι πιο ευπαθείς απέναντι στον κορονοϊό. Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τους ανθρώπους άνω των 60 ετών και όσους έχουν σοβαρά συνυπάρχοντα νοσήματα, διότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τις επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Ανέφερε ακόμη ότι ο γενικός εμβολιασμός αποτελεί ασφάλεια για όλο τον κόσμο.

Τρίτη δόση και πιστοποιητικά εμβολιασθέντων στο εξωτερικό

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Γκάγκα, εντός της ημέρας αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους έχουν εμβολιαστεί εκτός Ελλάδας, με κάποιο από τα 4 εγκεκριμένα στην Ευρώπη εμβόλια. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό και όσοι έχουν εμβολιαστεί με όλα τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Αναφορικά με τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών, όπως ισχύει σήμερα, η Αναπληρώτρια Υπουργός εξήγησε ότι αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής. Ανάφερε ακόμη ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι μετά το τετράμηνο υποχωρεί η προστασία, οπότε είναι προς όφελός των πολιτών να εμβολιαστούν νωρίτερα με την τρίτη δόση.

Προσλήψεις και μονιμοποιήσεις

Σε ερώτηση σχετική με τις μονιμοποιήσεις, η Αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε ότι προβλέπεται μοριοδότηση για τους υγειονομικούς που συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τα λοιπά προσόντα.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ της συνέντευξης στις προσλήψεις, εξηγώντας ότι μέσω της διαδικασίας αυτής μπορούν να αναδειχθούν πολλές δεξιότητες.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη ενημέρωση από τον Μ. Θεμιστοκλέους για τη χορήγηση της τρίτης δόσης

Αλλαγές στο χρώμα του σπέρματος – Οι τρεις αποχρώσεις και τι μπορεί να σημαίνουν

Ενδομητρίωση και εγκυμοσύνη: Μπορούν να συνυπάρξουν ;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.