Γκάγκα: Δέσμευση για άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων της Θράκης

Τα Νοσοκομεία της Θράκης επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η υπουργός συζήτησε με τα στελέχη του ΕΣΥ όλα τα ζητήματα στην αντιμετώπιση των περιστατικών Covid-19 και τη συνολική λειτουργία του συστήματος.

Στις συσκέψεις που οργανώθηκαν από το διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και τους διοικητές των Νοσοκομείων, συμμετείχαν ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί καθώς και οι βουλευτές Θράκης κ.κ. Τσιλιγγίρης, Στυλιανίδης, Δημοσχάκης και Κελέτσης.

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης, η κα. Γκάγκα ενημερώθηκε για όλες τις διαδικασίες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗ

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, συζητήθηκαν θέματα που έχουν ανακύψει λόγω πανδημίας και η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην περιοχή. Η κα Γκάγκα δεσμεύτηκε για συνεχή συνεργασία και επίλυση των καίριων ζητημάτων του Νοσοκομείου.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της βελτίωσης των κτιριακών υποδομών, που αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε την Αιματολογική Κλινική και το Εμβολιαστικό Κέντρο, στο οποίο λειτουργούν 4 εμβολιαστικές γραμμές, καθώς και τις εγκαταστάσεις για το Κέντρο Αποκατάστασης.

ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Τονίστηκε ο ρόλος του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και το εκπαιδευτικό έργο στους φοιτητές. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα στελέχωσης και υποδομών.

Στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, η κα Γκάγκα επισκέφθηκε το Εμβολιαστικό Κέντρο, την Παθολογική Κλινική εντός της οποίας λειτουργεί το τμήμα Covid και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ο Διοικητής και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό. Επίσης χρειάζεται αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και επέκταση της λειτουργίας την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Η περιοδεία της Αν. Υπουργού ολοκληρώθηκε με την παρουσία της στη δοξολογία στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων.

Διαβάστε επίσης

Η Γκάγκα φέρνει το φάρμακο της MSD και ο Μπουρλά ανατριχιάζει

15 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον ογκολόγο στο πρώτο ραντεβού μετά τη διάγνωση καρκίνου

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.