Αναστολή επαγγέλματος για 6 μήνες στον αντιεμβολιαστή γιατρό

Την προσωρινή αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για 6 μήνες αποφάσισε το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για τον αντεμβολιαστή γιατρό, Φαίδων Βόβολη.

Όπως είχε αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος, από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Ο Φαίδων Βόβολης, έγινε γνωστός, όταν αντιτάχθηκε στις αποφάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ο Φαίδων Βόβολης είναι καρδιολόγος, επικεφαλής της σελίδας στο Facebook «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης» κι έχει ταχθεί κατά του εμβολιασμού.Παρά την ιατρική του ιδιότητα, σε  αναρτήσεις του στα social media, μιλά για πειραματικά εμβόλια και για χαμηλή θνητότητα του κορονοϊού.

Οργάνωσε μάλιστα μια από τις μεγάλες πρώτες κινητοποιήσεις στην Ομόνοια τον περασμένο Ιούλιο, κατά του εμβολιασμού.

Εναντίον του κατέθεσαν 3 καθηγητές

Εναντίον του στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατέθεσαν, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Αμφότεροι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Στην Επιτροπή κατέθεσε και ο, καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Και οι τρεις γιατροί αποδόμησαν τα επιχειρήματα του Φαίδωνα Βόβολη κατά των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης 

Δείκτης θετικότητας: Στα ύψη Δράμα και Καβάλα- Μείωση κρουσμάτων στα παιδιά

Λευκό ή καστανό ρύζι; Η διαφορά δεν βρίσκεται μόνο στο χρώμα

Squid Game: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κρυφά μηνύματα της σειράς – φαινόμενο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.