Η Merck ζητεί άδεια επείγουσας χρήσης για το φάρμακο κατά της COVID-19

Η φαρμακευτική εταιρία Merck υπέβαλε αίτηση στον FDA για άδεια επείγουσας χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες του φαρμάκου της που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ασθενών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα της COVID-19.

Το σκεύασμα αυτό, το molnupiravir, έχεi αναπτυχθεί από κοινού με τη Ridgeback Biotherapeutics, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν λάβει έγκριση, θα είναι το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την ασθένεια το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

Μειώνει στο μισό την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας

Δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν πως το molnupiravir μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας όσων κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν σοβαρή COVID-19.

Η ιική αλληλούχηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έδειξε ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των παραλλαγών του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της Δέλτα, σύμφωνα με τη Merck.

Τα υπάρχοντα φάρμακα κατά της ασθένειας είναι το εγχεόμενο αντιιικό ρεμδεσιβίρη της Gilead Sciences και το γενόσημο στεροειδές δεξαμεθαζόνη. Και τα δύο χορηγούνται γενικά μόνο αφού ο ασθενής εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron Pharmaceuticals και της Eli Lilly έχουν μέχρι τώρα μόνο περιορισμένη χρήση λόγω της δυσκολίας στη χορήγησή τους.

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμοί σε χωριά της Β. Ελλάδας – Δείτε πού και πότε

Σε πρώτο πρόσωπο: Η ζωή με τη νόσο Αταξία του Φρίντριχ

Γρίπη: Θα επανέλθει δριμύτερη μετά την απουσία της

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.