Θ. Πλεύρης: Χωρίς νέα περιοριστικά μέτρα οι ανεμβολίαστοι – Στις 3 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει στις 3 το μεσημέρι τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που ξεκίνησε τη συνεδρίασή της στις 10 σήμερα το πρωί.

Οι ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φιλοσοφία των νέων μέτρων είναι μία ανοιχτή κοινωνία όπου οι εμβολιασμένοι θα επιστρέψουν στην κανονικότητα και θα προστατεύονται οι ανεμβολίαστοι, χωρίς όμως να τους επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα.

Χωρίς νέα περιοριστικά μέτρα οι ανεμβολίαστοι

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης -μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του open- για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν πιο περιοριστικά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Διευκρίνισε δε ότι δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν οριζόντια μέτρα ανά περιοχή, και οι ελευθερίες θα είναι περισσότερες, ακόμη και στις «κόκκινες περιοχές».

Όπως είπε, δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα, όπως αυτά που εφαρμόστηκαν πέρυσι.

Ο κ. Πλεύρης υπονόησε  ότι μέτρα τύπου απαγόρευσης μετακινήσεων από νόμο σε νόμο δεν έχουν θέση σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Ωστόσο, επισήμανε ότι όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Φέτος  υπάρχουν περισσότερα όπλα στη φαρέτρα των ειδικών, με κυρίαρχο αυτό του εμβολιασμού.

Η πορεία θα παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες, προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στον σωστό χρόνο.

Στην παρούσα φάση, οι κλειστοί χώροι διασκέδασης συνεχίζουν να παραμένουν απαγορευτικοί για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα θα δοθούν επιπλέον ελευθερίες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για τους εμβολιασμένους.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να περιορίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα, αρκεί αυτή να γίνεται με ασφάλεια» είπε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις, εξήγησε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις είναι η συνεύρεση πολλών ανθρώπων σε ένα γήπεδο ή σε μία διαδήλωση.

Διαβάστε επίσης

Προνόμια και ελευθερίες: Ανακούφιση για τους εμβολιασμένους, προβληματισμός από τους επιστήμονες

Χοληστερίνη: Τα σημάδια στα πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.