Δείτε την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Το θεσμικό πλαίσιο για την χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε Έλληνες ασθενείς με COVID-19 προβλέπεται με τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία:

  • Η χορήγηση στην Ελλάδα μη εγκεκριμένων μονοκλωνικών αντισωμάτων τα οποία προορίζονται για την πρόληψη της βαριάς νόσησης στους ασθενείς με COVID-19 και για τα οποία έχει εκδοθεί επιστημονική γνώμη της Επιτροπής Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων , είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο ομαδικού προγράμματος πρώιμης πρόσβασης υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις και με την κάλυψη της δαπάνης να βαρύνει το εμβόλιο.
  • Η χρήση της θεραπείας θα αφορά στα πρώτα στάδια της νόσησης με σκοπό να αποφευχθεί η βαριά νόσηση.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χθες από το βήμα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών, η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι για όλους, αλλά κυρίως για όσους βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο νόσησης.

Χαρακτήρισε μάλιστα αντιεπιστημονική την άποψη που διατυπώθηκε και σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να δίνονται και στις ΜΕΘ, ενώ επέμεινε στην ανάγκη εμβολιασμού λέγοντας ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι πανάκεια.

Δείτε εδώ την τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Τροπολογία υπουργείου Υγείας

Διαβάστε επίσης

Παρελάσεις ανάλογα με το χρώμα των περιοχών και την επιδημιολογική εικόνα – Τι λένε οι ειδικοί

Σε πρώτο πρόσωπο η Βάσω Βακουφτσή: Η ζωή μου με 4 νοσήματα

Διεθνής μελέτη με ελληνική συμμετοχή: Ποια εμβόλια κατά του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλική φλεβοθρόμβωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.