Εισαγγελικοί έλεγχοι για αντιεμβολιαστικές αναφορές στο διαδίκτυο

Ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο ή με αναφορές όπου αμφισβητείται η ύπαρξη του κορονοϊού και της πανδημίας, μπαίνουν στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή κατεπείγουσας έρευνας σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για μία σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Για την ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσης, ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν.

Σε περίπτωση μάλιστα που κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, διαπιστώνονται ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη εγκύκλιο του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, θέτει φραγμό σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης

Με το εμβόλιο της Pfizer η γ’ δόση – Τι προβλέπεται για όσους έχουν νοσήσει

Τώρα αρχίζουν να φαίνονται οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από την πανδημία του κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.