Η πειθώ της κας Θεοδωρίδου, οι αντιδρώντες γιατροί, η ανύπαρκτη Κοτανίδου και στο βάθος Μπίνης

Σε μια κρίσιμη για την πορεία της επιδημίας στη χώρα περίοδο, πολλές αστοχίες διαπιστώνονται στον χώρο των εμβολιασμών, αλλά και στην προετοιμασία του ΕΣΥ για την έξαρση του 4ου κύματος.

Έξαλλη η Θεοδωρίδου

Ο κακός χαμός έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, με το βλέμμα να στρέφεται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών. Το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης, όμως, δεν είναι τόσο η καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, όσο το να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν. Εδώ, όμως, έχουμε αστοχίες πάλι.

Δεν ξέρω αν η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με την ίδια ζέση, όπως παλιότερα, τις ενημερώσεις από το Υπουργείο Υγείας στις 6 το απόγευμα, όμως καλό είναι να το κάνουμε. Τη Δευτέρα που πέρασε, λοιπόν, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ήταν ξεκάθαρη και με μια εκτενέστατη τοποθέτηση τόνισε ότι οι έγκυοι, όπως έχουν αποδείξει επιστημονικές μελέτες, πρέπει να εμβολιάζονται και, μάλιστα σε οποιαδήποτε φάση της εγκυμοσύνης.

Εδώ, λοιπόν, μάθαμε ότι υπήρξε ένα παρασκήνιο. Η πρόεδρος είχε γίνει έξαλλη με τις αναφορές μίας άλλης καθηγήτριας, της κας Σοφίας Καλανταρίδου, η οποία βγαίνει συχνά στα κανάλια. Η τελευταία, η οποία έχει σημαντικό επιστημονικό έργο στη μαιευτική και γυναικολογία, με τα λόγια της έβγαζε μια σχετική επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο, όσον αφορά στον χρόνο, που μπορεί να το κάνει μία έγκυος.

Μάλιστα μάθαμε ότι η κα Θεοδωρίδου, αν και δεν ταιριάζει με την ευγενική της φύση, εξέφρασε θυμό, αναφέροντας ότι θα θέλε να… μαλλιοτραβήξει την νεαρότερη συνάδελφό της!

Πάντως η κα Καλανταρίδου δεν είναι κατά των εμβολιασμών, όπως κάποιοι άλλοι που λένε ότι ναι, μεν, αποδέχονται τον εμβολιασμό, σαν βασικό όπλο έναντι του κορονοϊού, αλλά εκφράζουν παράλληλα και αμφιβολίες.

Στην εντατική

Κι από τις καθηγήτριες, που αναφέρονται στην πρόληψη, ας περάσουμε στην αρμόδια καθηγήτρια για τις εντατικές, την κα Αναστασία Κοτανίδου. Μια αχνή αναφορά είχαμε κάνει και στην προηγούμενη στήλη. Εκείνο, που μας έχει προβληματίσει, είναι η σχετική εξαφάνισή της. Βέβαια έκανε μια τελευταία εμφάνιση στο πλαίσιο της τελευταίας ενημέρωσης του Βασίλη Κικίλια ως Υπουργού Υγείας.

Μάθαμε ότι γενικώς η κα Κοτανίδου ήταν απούσα από τις υποχρεώσεις της για κάποιο διάστημα. Μάλλον λόγω υγείας κι ευχόμαστε να είναι καλά.

Όμως, όταν έχεις υπό την ευθύνη σου έναν τόσο νευραλγικό τομέα, όπως την ανάπτυξη εντατικών σε όλη την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού, εδώ μάλλον τίθεται κάποιο ζήτημα. Ο πρώην Υπουργός κ. Κικίλιας την είχε χρήσει πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, για τον σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Βέβαια απολογισμό της επιτροπής αυτής ποτέ δεν είδαμε. Για να μην σχολιάσουμε και το γεγονός ότι οι 18 φορητές κλίνες ΜΕΘ, τις οποίες δώρισε η Επιτροπή του 1821 στο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί.

Ο σερίφης Μπίνης

Δουλειές με φούντες έχουν προκύψει για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και ο επικεφαλής κ. Άγγελος Μπίνης φαίνεται να τρέχει και να μην φτάνει. Δεν του έφταναν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, που θα πρέπει να εφαρμόζονται στην εστίαση, στη διασκέδαση, στα γήπεδα, στα θεάματα κτλ, τώρα θα πρέπει να κυνηγάει και τα πλαστά πιστοποιητικά.

Τι να πρωτοκάνει πια; Να εξετάζει ποια καταστήματα τηρούν το νόμο κι αν τον τηρούν, αν δεν έχουν και πλασματικά πιστοποιητικά; Μια γκρίνια τον έπιασε.

Εξάλλου κι όλα τα καλά, που κάνει η κυβέρνηση, από πάνω του περνάνε. Μήπως ξεχνάμε την επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου; Πόσα κλιμάκια έστελνε παντού, για να δει αν ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ, σκυλάδικα τον τηρούν;

Δεν πρόλαβε να τελειώσει αυτό – κάτι στο οποίο βοήθησαν απόλυτα τα lockdown – και να οι καινούργιες υποχρεώσεις από πλευράς ελέγχων. Εδώ που τα λέμε  αν υπήρχαν «τρύπες» στο σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών  δεν φταίει η ΕΑΔ. Μήπως να συνδράμει και κανένας επιπλέον;

Πολιτική Προστασία χωρίς ενημέρωση του πολίτη

Ξαφνικά την προηγούμενη Παρασκευή από τα ΜΜΕ, Πατρινοί, Πυργιώτες, Ικαριώτες και λοιποί κάτοικοι στα πέριξ αυτών ενημερώθηκαν για μίνι lockdown στις περιοχές τους. Έτσι ξαφνικά, χωρίς μια προηγούμενη αναφορά. Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι λείπει ο Νίκος Χαρδαλιάς!

Τα στόρι, λοιπόν, έχει ως εξής: Οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής (Μαγιορκίνης, Παρασκευής, Σύψα κ.ά.) είδαν τα στοιχεία της επιδημίας και, ως όφειλαν, άλλαξαν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, την προηγούμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου. Κανονικά την Πέμπτη στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας θα έπρεπε να υπάρχει σχετική ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος, όμως, στο ενδιάμεσο είχε… ανασχηματιστεί! Το κακό είναι πως δεν είχε αντικατασταθεί.

Έτσι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Όπως δεν υπάρχει και τώρα. Βέβαια σήμερα λαμβάνει σάρκα και οστά το νέο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Όμως μαθαίνουμε, μάλλον δεν θα παραβρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας την ώρα της ενημέρωσης τις Πέμπτες κάποιος, ώστε να απευθύνεται στους πολίτες και να μιλά για νέα μέτρα, όπως έκανε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Τουρνάς ο Υφυπουργός, μάλλον δεν θα έχει κάποια τέτοια διάθεση, ενώ κι ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης δεν θα κάνει κάτι τέτοιο.

Αναζητείται αμέσως δίαυλος επικοινωνίας με το νέο Υπουργείο!

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των εφήβων

Φαγούρα στα μάτια; Tips για άμεση ανακούφιση

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.