Συγκεντρώσεις εργαζομένων σε νοσοκομεία της χώρας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Συγκεντρώσεις εργαζομένων σε διάφορα νοσοκομεία της περιφέρειας οργανώθηκαν το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου – πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «’Αγιος Γεώργιος» στους 109 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και από σήμερα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι συνολικά 1341, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης, το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων στο νοσοκομείο είναι αυτό των γιατρών 97%, δηλαδή 255 από 263, και ακολουθεί το διοικητικό προσωπικό με ποσοστό 94%, δηλαδή 111 από 118 εργαζόμενους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού εμβολιάστηκε το 91% δηλαδή 551 από 598, ενώ στο λοιπό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 89% δηλαδή, 424 από 471.

Το πρωί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξέφρασαν την άποψη ότι οι αναστολές εργασίας θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό.

Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Επίσης, σε κινητοποιήσεις προχώρησαν εργαζόμενοι το πρωί, έξω από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιασθεί. ‘Αλλη ομάδα εργαζομένων προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων του διοικητή και της διεύθυνσης προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπολογίζεται ότι 25 εργαζόμενοι, από τους οποίους επτά είναι γιατροί, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Ο νόμος εφαρμόζεται και εφαρμοστεί

ΠΟΕΔΗΝ: Παράταση έως 15/09 για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Έκρυθμη η κατάσταση στο ΕΣΥ – Επί ποδός πολέμου οι συνδικαλιστές για τις αναστολές εργασίας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.