Αιωνόβια στο Ηράκλειο έκανε το εμβόλιο – Συγκινεί η δήλωσή της

Η Χρυσούλα Μανούσου είναι μία γιαγιά ετών ..100 από το Ηράκλειο της Κρήτης. Το πρωί της Τετάρτης έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 και ήταν ιδιαίτερη χαρούμενη.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο τη συνόδευσε ο εγγονός της, ο οποίος, όταν έδωσε τα στοιχεία της στον γιατρό, γύρισε και του είπε “έχετε κάνει λάθος. Εδώ αναφέρει ότι είναι γεννηθείσας το 1921”.

Στην απάντηση ότι τα στοιχεία είναι σωστά και ότι η υπεραιωνόβια γιαγιά είναι στο αυτοκίνητο και περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά της, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν.
Πήγαν οι ίδιοι στο αυτοκίνητο, προκειμένου να μην την ταλαιπωρήσουν.

Η γλυκύτατη γιαγιά μετρά έναν αιώνα ζωής, αλλά αυτοεξυπηρετείται και έχει διαύγεια πνεύματος.

Το συγκινητικό μήνυμα της γιαγιάς

«Γιαγιά φοβάσαι μήπως κολλήσεις κορονοϊό και πεθάνεις;» τη ρώτησαν.

Η απάντηση της γιαγιάς ήταν αποστομωτική.

“Δεν φοβάμαι τον θάνατο, μάλλον αυτός με φοβάται. Απλά θέλω, όπως έζησα όλη μου την ζωή με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα γύρω μου, έτσι και να πεθάνω και όχι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ολομόναχη”.

Το μυστικό της μακροζωίας της

Η κα Μανούσου έχει 3 εγγόνια, 3 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο. Όπως, μάλιστα, αναφέρει ο εγγονός της, Κώστας Κουναλάκης, βλέπει τηλεόραση και διαβάζει χωρίς γυαλιά. Δεν έχει προβλήματα υγείας, εκτός μόνο ότι θυμάται τους κοντινούς συγγενείς.

Από διατροφή η αιωνόβια Ηρακλειώτισσα έτρωγε και τρώει τα πάντα. Δεν είχε ποτέ κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός του ότι δεν κάπνιζε και δεν έπινε.

ΠΗΓΗ cretapost

Διαβάστε επίσης

Τη Δευτέρα ξεκινούν κατ’ οίκον εμβολιασμοί από τον Δήμο Αθηναίων

Μας πέταξε από το δωμάτιο, όταν έμαθε ότι ο φίλος μου έχει κορονοϊό

Η… μάχη της συσκευασίας: Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η πιο φιλική για το περιβάλλον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.