Οι ανεμβολίαστοι, τα κορωνοπάρτι και τα νησιά, στα οποία επίκεινται μέτρα

Μεσοκαλόκαιρο και το πιο επικίνδυνο κοκτέιλ αποτελούν οι ανεμβολίαστοι, τα συνεχή κορωνοπάρτι κόντρα στις απαγορεύσεις και τα νησιά, που φλερτάρουν με το κόκκινο.

Νέα μέτρα προ των πυλών σε τοπικό επίπεδο; Διόλου απίθανο.

Την ώρα που αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο – γιατί αλήθεια; Τι άλλαξε; – η ανησυχία πολλών πολιτών είναι έντονη και οι αρμόδιες Αρχές προβληματίζονται για το επόμενο βήμα.

Σε δέκα νησιά σφίγγει η μέγγενη και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στο Healthstories επιστήμονες, τα τοπικά lockdown είναι μια δυσάρεστη απόφαση, που, όμως, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα, μιας και η τουριστική κίνηση αυξάνεται και εξακολουθούν να υπάρχουν πολίτες, που δεν τηρούν τα μέτρα.

Πρόκειται για την Ίο, τη Ζάκυνθο, τη Λέρο, την Κέρκυρα, την Κω, τη Σίφνο, τη Σέριφο, τη Μήλο, την Αντίπαρο και τη Ρόδο.

Ειδικά στην Ίο η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ορίων, μιας και κάθε νύχτα η Χώρα μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο κορωνοπάρτι.

Ειρήσθω εν παρόδω αρκετοί ντόπιοι, οι οποίοι διατηρούν καταστήματα στη Χώρα, έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο, με την οποία ζητούν την άμεση λήψη μέτρων, για λόγους υγιεινής, ασφάλειας και οικονομίας. Τα… απομεινάρια του γλεντιού αποτελούν αμέτρητα μπουκάλια και ποτήρια, μάσκες και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, αποτρέποντας τους τουρίστες από το να κάνουν τη βόλτα τους στα γραφικά σοκάκια και να μπαίνουν στα μαγαζιά για ψώνια.

Ένας δύσκολος Αύγουστος

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 300 εισαγωγές την ημέρα μέχρι το τέλος του μήνα. Θα μείνουν, όμως, εκεί ή θα τα νούμερα θα αρχίσουν πάλι να ανεβαίνουν και θα ξαναζήσουμε το περσινό “έργο”;

Τα μοντέλα των επιστημόνων, που μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί ακριβή, δίνουν μια εικόνα άκρως τρομακτική για τον Αύγουστο. Και είναι λογικό, εφόσον αυξηθούν αλματωδώς τα κρούσματα, να αρχίσουν να αυξάνονται και οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της επιδημίας, ήτοι εκείνοι των θανάτων και των διασωληνώσεων…

Ήδη ο δείκτης νοσηλειών σημειώνει ανοδική πορεία και από 38 εισαγωγές, που καταγράφηκαν την πρώτη του μήνα, χθες έφθασαν τις 178, μια αύξηση της τάξης του 368%. Με επιπλέον 151 κλίνες COVID ξεκινά η εφημερία έξι νοσοκομείων της Αττικής σήμερα.

Ο Αύγουστος, λοιπόν, είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Άλλος για τη “φούσκα” μας

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι οι επιστήμονες, πέρα από τον εμβολιασμό, επαναφέρουν την κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές. Συστήνουν, δηλαδή, στις συναναστροφές μας αυτό το διάστημα, να προτιμήσουμε μια συγκεκριμένη και σταθερή παρέα, όχι πολλών ατόμων, με την οποία θα συναναστρεφόμαστε.

Και με τους ανεμβολίαστους τι γίνεται; Οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου τρία εκατομμύρια και είναι εκείνοι που θα κρίνουν εάν το περίφημο τοίχος ανοσίας δεν θα καταρρεύσει από το τοίχος της… αγνωσίας.

Μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας υπογραμμίζουν ότι οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι, που θα νοσήσουν το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις απλές κλίνες COVID στα νοσοκομεία, το 95% των ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται, είναι ανεμβολίαστο. Στις ΜΕΘ COVID το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 98%.

Διαβάστε επίσης

Αυτοί είναι οι τρόποι για να καταλάβετε ότι τα αυγά που έχετε επιλέξει είναι τα καλύτερα

Κορονοϊός: 1.553 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι -Στους 134 οι διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.