ΠΟΥ προς G7 – Απαιτούνται 11 εκατ. δόσεις εμβολίων για το 70% του πληθυσμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τους ηγέτες της G7 να δεσμευτούν ότι σε ένα χρόνο όταν θα ξανασυνεδριάσουν στη Γερμανία, να έχουν καταφέρει να βοηθήσουν στον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος χρειάζονται 11 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Οι ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο της G7 υποσχέθηκαν να δωρίσουν 1 δισεκ. δόσεις εμβολίων σε 92 φτωχές χώρες με γνώμονα την πολιτική «κανείς δεν είναι ασφαλής αν όλοι δεν είναι ασφαλείς».

Την υπόσχεση αυτή τη χαρακτήρισε «θρίαμβο» της συνόδου της G7 ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της γης.

Τελικά από τα κράτη που συμμετείχαν στην σύνοδο συγκεντρώθηκαν 870 εκατ. δόσεις και όσες απομένουν θα αγοραστούν από ένα διεθνές ταμείο που θα δημιουργηθεί γι’ αυτό το λόγο.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις κατηγορούν τους ηγέτες των G7 για «μαγειρέματα» και όχι για μια λύση που θα βάλει τέλος στην πανδημία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.