ΠΦΣ: Να τηρήσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για τα self tests από τα φαρμακεία

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη διάθεση των self tests από τα φαρμακεία.

Στην απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κλάδος μας ανέλαβε τη δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία με υψηλό κόστος χρόνου και εξαντλητικής προσωπικής εργασίας για να στηρίξει την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Η συμφωνία που υπογράψαμε με τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης προέβλεπε την υλοποίηση του έργου αυτού μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας και βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών, με ισχυρή πλειοψηφία αποφάσισε την ολιγοήμερη συνέχιση της διάθεση των δωρεάν self test μέχρι τις 19 Ιουνίου 2021.

Την απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου του ΠΦΣ οφείλουμε όλοι να την τηρήσουμε.

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτουμε τις ανάγκες για την διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, ημερομηνία που είχε ορίσει νομοθετικά η Κυβέρνηση για την διάθεση τους.

Σε σχέση με την Κυβέρνηση θα πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς από την πλευρά μας τηρήσαμε στο ακέραιο την μεταξύ μας συμφωνία. Έτσι, και η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση από την πλευρά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της επίσης στο ακέραιο”.

Διαβάστε επίσης

Δεν θα χορηγούν από σήμερα δωρεάν τα self tests οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

Σκέρτσος: Θα συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση των self tests

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.