Όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό

Διαθέσιμη για όλους τους ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών είναι πλέον η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr.

Από το βράδυ της Παρασκευής 28/5 μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson και οι πολίτες 18-29 ετών για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 35-39 ετών και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ είχαν προηγηθεί στις 21 Μαΐου οι πολίτες 40-44 ετών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Σάββατο 29/5 εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, πολίτες άνω των 30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Η απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας του εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών ελήφθη μετά την παράδοση νέας παρτίδας εμβολίων της Johnson & Johnson πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε.

Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην 3η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.