Β. Κικίλιας: Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο, η πανδημία είναι εδώ

«Δώσαμε κάποιες ελευθερίες και τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο άνετα μέσω του εμβολιασμού και του testing, αλλά προς Θεού, μη φτάσουμε στο άλλο άκρο», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Σκαϊ.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση μετά από 16 πλέον μήνες πανδημικών κυμάτων και μέτρων αλλά πρέπει να υπάρχει όμως προσοχή. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, θα τελειώσει όταν μηδενίσουν τα κρούσματα. Ακόμα έχουμε σχετικά υψηλούς δείκτες», συνέχισε.

«Τοπικές συρροές μπορεί να προκύψουν και προκύπτουν ήδη, πρόσθεσε. Και είναι λογικό αυτό, γιατί ακόμα ο ιός είναι εδώ. Αν όμως προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα, τότε βοηθάμε και τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους να δουλέψουν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το λιανεμπόριο και τον τουρισμό και όλες αυτές τις εκφάνσεις τη ζωής μας, που θέλαμε όλους αυτούς τους μήνες να ξαναπάρουμε πίσω. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να το υποστηρίξουμε αυτό και όχι να το τορπιλίσουμε».

Το 27% του πληθυσμού έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 4.405.000 εμβολιασμούς, είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι 2.837.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση, 27% πλέον του πληθυσμού και 1.624.000 συμπολίτες μας και τις δυο δόσεις, ποσοστό 15,5%.

Στις 31 Μαΐου θα έχουμε κάνει περισσότερους από 5.600.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 3.500.000 συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό 34% του πληθυσμού μας.

«Σήμερα λειτουργούν, γιατί και αυτό αμφισβητήθηκε στην αρχή, 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, είπε στη συνέχεια.

Και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, γιατί ανακοινώσαμε την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και άρα θα προσθέτουμε συνεχώς εμβολιαστικά κέντρα στα νησιά μας και από τον ιδιωτικό τομέα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσα το άνοιγμα της πλατφόρμας για να δηλώσουν συμμετοχή και οι ιδιωτικοί φορείς. Ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα για τον Ιούνιο, έτσι ώστε να ξεδιπλωθεί στο σύνολό της αυτή η προσπάθεια. Και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 300 κέντρα».

Φαίνεται για μία ακόμη φορά πόσο σημαντική και επιτυχημένη είναι η συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μια εθνική προσπάθεια και φαίνεται ότι εκεί που υπάρχει διάθεση, οργάνωση και σωστός προγραμματισμός, είναι και επιτυχής αυτή η συνεργασία.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης και Τσιόδρας: Η πανδημία και οι μεταλλάξεις είναι εδώ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.