Άρση lockdown: Τέλος τα SMS, ελεύθερες οι μετακινήσεις, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

«Αφήνουμε πίσω μας τα lockdown» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Από 1η Ιουνίου ενεργοποιείται το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί, τόνισε ο Άκης Σκέρτσος. Όπως επισήμανε, οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν εκτόνωση, παρά την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών.

Τα self tests, είπε αποδείχθηκαν σημαντικό εργαλείο, καθώς 11.532 πολίτες έχοντας κανει το συγκεκριμένο τεστ, επιβεβαίωσαν ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό. «Είμαστε πολύ κοντά στον πρώτο σημαντικό στόχο, ώστε στα τέλη Μαϊου να υψώσουμε το πρώτο τείχος προστασίας.

Πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει κάνει έστω μια δόση του εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου». Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος έκανε εκτενή αναφορά στις διαφορές ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή χρονιά, όσον αφορά την άρση των μέτρων.

Ειδικότερα από τις 14 Μαΐου:

  • καταργούνται τα SMS στο 13033 και 13032
  • Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30
  • Άνοιγμα μουσείων

Οι εσωτερικές μετακινήσεις προς τα νησιά (εκτός από τη Λευκάδα, την Εύβοια και την Σαλαμίνα) θα γίνονται με:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη 2η δόση)
  • PCR Test 72 ωρών ή Rapid test 24 ωρών ή Self test 24 ωρών
  • Βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)Μόλις το 0,3% των εμβολιασμένων έχει νοσήσειΕίμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας, παρατήρησε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου covid δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει.

Δείτε αναλυτικά την άρση των μέτρων

Covid_19_Πέρασμα_στο_καλοκαίρι_Παρουσιάση_11_05_21_final_final

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.