Επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και στα αθλήματα

Επιστροφή στις σχολικές τάξεις από σήμερα για 1,7 εκατ. μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, αλλά και των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού των σχολείων.

Όλοι με την βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test) στο χέρι πέρασαν τις πόρτες των σχολείων και όσοι δεν το είχαν δεν μπόρεσαν να μπουν στις τάξεις, όπως προβλέπεται. Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτης, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Σημειώνεται ότι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Έως το βράδυ της Κυριακής είχαν δηλωθεί περίπου 256.000 αποτελέσματα τεστ, εκ των οποίων τα 858 ήταν με το ποσοστό θετικότητας να είναι περίπου στο 2,9%.

Πολλοί γονείς, δεν κατάφεραν το βράδυ της Κυριακής να μπουν στην υποενότητα της σχολικής κάρτας στην ειδική πλατφόρμα για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ και περιορίστηκαν στο να εκτυπώσουν την κάρτα και να τη συμπληρώσουν χειρόγραφα.

Από σήμερα 10 Μαίου επαναλειτουργούν τα τμήματα φροντιστηρίων για τους μαθητές της γ’ Λυκείου και τα κέντρα ξένων γλωσσών για τις εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω.

Επίσης ξεκινούν και οι προπονήσεις σε όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.