Ερευνάται ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Συναγερμό στις υγιειονομικές αρχές έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μίας γυναίκας 44 ετών η οποία κατέληξε, λίγες ώρες μετά τη χορήγηση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η γυναίκα η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών ζούσε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η 44χρονη ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας, αφού εμβολιάστηκε και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανακοπή.

Η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων. Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες.

Ερωτηθείσα για τον θάνατο 44χρονης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της AstraZeneca, η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως ο θάνατος σχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες από τη νεκροτομή δείχνουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

«Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι έγινε το μεσημέρι και ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος. Η μελέτη θα είναι σχολαστική», υπογράμμισε η κ.Θεοδωρίδου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.