Πελώνη: Γιατί δεν συζητείται το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

Στα επόμενα βήματα που μας φέρνουν πιο κοντά στο άνοιγμα επιπλέον δραστηριοτήτων, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία ξεκαθάρισε όμως ότι «μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε».

«Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί», τονίζοντας το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Επίσης η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ στους εμβολιασμούς. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Η ίδια έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία».

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης».

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.