Τη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια αναψυχής εντός ΕΕ, προτείνει η Kομισιόν

Να άρουν τους περιορισμούς στα ταξίδια αναψυχής για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, προτείνει η η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη της.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιτρέπουν το ταξίδι στην ΕΕ των ατόμων που έχουν λάβει, τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη, την τελευταία συνιστώμενη δόση εμβολίου με άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Τα κράτη μέλη θα μπορούσαν, επίσης, να το επεκτείνουν σε όσους εμβολιάστηκαν με εμβόλιο που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία καταχώρησης έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

Η Επιτροπή προτείνει την τροποποίηση των κριτηρίων, ώστε να ληφθούν υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τον θετικό αντίκτυπο των εκστρατειών εμβολιασμού.

Επιπλέον, εάν τα κράτη μέλη αποφασίσουν να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις για αρνητικό τεστ PCR ή / και υποβολής σε καραντίνα για εμβολιασμένα άτομα στην επικράτειά τους, θα πρέπει επίσης να παραιτηθούν από αυτές τις απαιτήσεις για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί από χώρες εκτός της ΕΕ.

Πράσινο πιστοποιητικό 

Μόλις τεθεί σε λειτουργία το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, σύμφωνα με τους κανόνες που πρότεινε η Επιτροπή στις 17 Μαρτίου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπορούν να αποδεικνύουν την κατάσταση εμβολιασμού τους με το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό που εκδίδεται από τις Αρχές των κρατών μελών σε ατομική βάση ή με άλλο πιστοποιητικό που αναγνωρίζεται ως ισοδύναμο βάσει απόφασης της Επιτροπής.

Τι θα ισχύει για τα παιδιά

Τα παιδιά που αποκλείονται από τον εμβολιασμό θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με τους εμβολιασμένους γονείς τους, εάν έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ PCR COVID-19 το νωρίτερο 72 ώρες πριν από την περιοχή άφιξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να απαιτήσουν πρόσθετα τεστ μετά την άφιξη.

 

Σημειώνεται ό,τι οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από τα κράτη – μέλη, ενώ αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε αισιόδοξος πως αυτές θα υιοθετηθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.