Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Τι αποφάσισε για γυμναστήρια, προπονήσεις, Ακαδημίες και self test

Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων την Μεγάλη Δευτέρα ασχολήθηκε με τα αιτήματα που έθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού σχετικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα στον χώρο του Αθλητισμού.

Τα μέλη της Επιτροπής δεν κατέληξαν σε απόφαση για το άνοιγμα των γυμναστηρίων και μετέθεσαν το θέμα και πάλι προς συζήτηση για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η Επιτροπή αποφάσισε στη συνεδρίασή της να εξετάσει την επανέναρξη της λειτουργίας των Ακαδημιών μετά τις 10 Μαίου όπως και την επιστροφή των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, επίσης μετά τις 10/05/2021.

Ακόμα η επιτροπή κατέληξε ότι στον αθλητισμό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο το self test σε αντικατάσταση των άλλων εξετάσεων (μοριακός και αντιγονικός έλεγχος) γιατί οι δραστηριότητες αυτές είναι υψηλού κινδύνου.

Χρήση self testθα θα γίνεται στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

Τέλος, συγκροτήθηκε υποεπιτροπή προκειμένου να καθορισθούν τα υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλήματα και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Την επιτροπή θα αποτελούν τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κ.κ. Τσιόδρας, Σύψας, Σαρόγλου, Παπαευαγγέλου και Χατζηγεωργίου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.