Την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 ετών με AstraZeneca

Aπό την Μεγάλη Τρίτη θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν να εμβολιάζονται οι πολίτες ηλικίας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, “δίνεται η δυνατότητα να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για τους νέους συνανθρώπους μας, τη μία ημέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και την επόμενη ημέρα να αρχίσουν να εμβολιάζονται” και πρόσθεσε ότι “δίνεται η ευκαιρία μετά τη δυνατότητα που έχουμε κάποιων αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca να μπορέσουμε και σε πιο νεαρές ηλικίες νωρίτερα απ’ ότι είχε υπάρξει με την προτεραιοποίηση, δηλαδή με πρώιμη πρόσβαση, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούν”.

Παράλληλα, είπε, πως αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί “σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά από κάποιους μήνες” να εμβολιαστεί με όλα τα εμβόλια.

Σημείωσε ό,τι ότι τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως 2 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά, θεραπευτήρια ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες και Σάββατα και Κυριακές με το αντίστοιχο αντίτιμο για τους εργαζόμενους.

Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματάς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι μετά τους 30-39, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 40-44 και 45-49 ετών.Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα αρχίσει να χορηγείται από τις 5 Μαΐου.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.