2.000 θετικά self tests στα Λύκεια

Τα self test θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων.

Αυτό δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης.

Ο κ. Κόπτσης αναφερόμενος στα self tests που γίνονται στους μαθητές του Λυκείου, είπε ότι από την αρχή της περασμένης εβδομάδας και έως σήμερα, έχουν εντοπιστεί περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία ή τμήματα λυκείων.

Το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας υπογραμμίζοντας ότι «η διαδικασία κρίνεται ως άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων έχουν υποβληθεί σε τρία self tests.

«Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις.

«H 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», τόνισε. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα δημοτικά.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.