Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή του κορονοϊού στην Ινδία

Το Ισραήλ κατέγραψε οκτώ κρούσματα μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, και θεωρεί ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech είναι τουλάχιστον εν μέρει αποτελεσματικό ως προς αυτήν, δήλωσε σήμερα ένας ισραηλινός αξιωματούχος υγείας.

Αρχικά επτά κρούσματα της ινδικής παραλλαγής εντοπίστηκαν στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα σε πρόσωπα που είχαν φτάσει στη χώρα από το εξωτερικό και που έκτοτε έχουν υποβληθεί σε προκαταρκτικές εξετάσεις, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

“Η αίσθηση είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό σε σχέση με αυτή, παρότι έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα”, δήλωσε στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Kan ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Χεζί Λεβί προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της παραλλαγής αυτής στο Ισραήλ ανέρχεται σε οκτώ.

Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την έρευνα για την ινδική παραλλαγή.

Η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν επίσης ανακοινώσει ότι ερευνούν την παραλλαγή αυτή μετά τον εντοπισμό της εντός των συνόρων τους.

Το Ισραήλ, ο πληθυσμός του οποίου ανέρχεται σε 9,3 εκατομμύρια πολίτες, έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 81% των πολιτών ή κατοίκων του ηλικίας 16 και άνω.

Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα στο αν έχουν μειωθεί ραγδαία οι μολύνσεις από κορονοϊό και οι νοσηλείες.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.