Μάχη με τον χρόνο για να σωθεί ένα κοριτσάκι – Πώς τα κατάφεραν οι εθελοντές

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” και οι εθελοντές του έδωσαν στην κυριολεξία μάχη με τον χρόνο, για να σωθεί ένα κοριτσάκι, που έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Οι εθελοντές από το Χαμόγελο

Το “Χαμόγελο” μοιράζεται την έντονη στιγμή που έζησαν όλοι οι εθελοντές που προσπάθησαν να ολοκληρώσουν μία αποστολή και τα κατάφεραν. Συγκεκριμένα, αναφέρει σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του τα εξής:

“Μοιραζόμαστε μαζί σας μια πολύ έντονη στιγμή… γιατί το «Χαμόγελο» είναι οι έντονες στιγμές του!

Πριν μερικές ημέρες, δεχτήκαμε ένα τηλέφωνο από μια μητέρα, η οποία μας ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης της κορούλας της και της οποίας η μοναδική ελπίδα για ζωή, ήταν η μετάβασή της με Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών και θερμοκοιτίδα, σε εξειδικευμένη καρδιολογική κλινική, στην Κωνσταντινούπολη.

Η μόνη μας μέριμνα ήταν η ασφαλής μετάβαση της 10μηνών μικρής μας μαχήτριας, με την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, από το νοσοκομείο της Ελλάδας, προς την Κωνσταντινούπολη…

Η αγωνία όλων μας και η ευθύνη τεράστια, μπροστά σε μια ζωή ενός μικρού παιδιού που μάχεται για τη ζωή… Έτσι παλέψαμε και εμείς, για να τα καταφέρουμε.

Κατά την εξαιρετική συνεργασία μας με το νοσοκομείο που βρισκόταν διασωληνωμένη η μικρούλα, αποφασίστηκε πως για να διακομιστεί με τη μέγιστη ασφάλεια κατά το ταξίδι αυτό και χωρίς επιπλοκές, θα έπρεπε να συνοδεύεται από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο.

Το χρονικό μας περιθώριο για τον προγραμματισμό, από τότε που πήραν οι γονείς την έγκριση για εισαγωγή από την κλινική της Κωνσταντινούπολη, ήταν μόλις 1 ημέρα… Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να είχε αρνητικές συνέπειες στην υγεία της μικρούλας!

Επικοινωνίες του γιατρού μας με το νοσοκομείο νοσηλείας της μικρής, επικοινωνίες με τους εθελοντές γιατρούς μας, επικοινωνίες με τους γονείς…

Μία μέρα που μοναδικός μας στόχος ήταν να κάνουμε πράξη τη μοναδική ελπίδα της μικρής για ζωή…

Και τα καταφέραμε!!! Με την πολύτιμη στήριξη, τον επαγγελματισμό και την αμέριστη φροντίδα και αγάπη, η εθελόντριά μας και εξειδικευμένη αναισθησιολόγος κα Στέλλα Ιορδανίδου, επισκέφθηκε άμεσα τη μικρούλα στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε πλήρως για την ιατρική της κατάσταση, επικοινώνησε με τους γονείς και τον επιστημονικά υπεύθυνο γιατρό μας και ανέλαβε να συνοδεύσει το παιδί κατά την διακομιδή μέχρι την Κωνσταντινούπολη…

Τα λόγια της γιατρού προς τους γονείς σε σχέση με την κρισιμότητα, μας συγκίνησαν. Χαρακτηριστικά ανέφερε στους γονείς πως: «Κατά τη διακομιδή του παιδιού σας θα είμαστε οι διασώστες, εγώ και ο Θεός».

Στη μεταγενέστερη επικοινωνία μας με τη μανούλα, αφού μας διαβεβαίωσε πως είναι όλα καλά, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη φροντίδα των διασωστών, αλλά και τη στοργή και την αγάπη της αναισθησιολόγου κυρίας Στέλλας, η οποία κράταγε το χέρι της κόρης μου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, κάτι που την ηρεμούσε πολύ και κοιμόταν».

Όσα λόγια και να χρησιμοποιήσουμε, δεν αρκούν για να περιγράψουν την αγωνία όλων μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και την ανακούφιση και την συγκίνησή μας, όταν η μικρούλα έκανε την εισαγωγή της στην κλινική της Κωνσταντινούπολης με ασφάλεια!

Θα θέλαμε να ευχηθούμε όλοι μας από την οικογένεια του «Χαμόγελου» στους γονείς και τη μικρή μας μαχήτρια, να πάνε όλα καλά! Θα είμαστε κοντά τους σε οτιδήποτε χρειαστούν!

Κυρία Στέλλα μας, όσα ευχαριστώ και να σας πούμε, μπροστά στο θαύμα αυτό που κάνατε, θα είναι λίγα!! Να είστε πάντα καλά και να προσφέρετε τη χαρά της ελπίδας σε μικρούς ή μεγάλους ασθενείς, όπως και στις οικογένειές τους. Μια ακόμη απόδειξη και επιβεβαίωση του ιδρυτή μας Αντρέα: αν ενωθούμε, θα τα καταφέρουμε!”

Photo: Χαμόγελου του Παιδιού

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις για τις κυρώσεις σε ιδιώτες γιατρούς: Η συνταγογράφηση είναι υποχρέωση

Πώς να καθαρίζετε μύρτιλα και σμέουρα με τον σωστό τρόπο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.