Αρεταίειο: Το πρώτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας, που απέκτησε το χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci

Εγκαινιάστηκε σήμερα το χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci, ένα ευέλικτο χειρουργικό σύστημα που αποτελεί νέο πρότυπο στην ελάχιστα επεμβατική φροντίδα στο Αρεταίειο. Πρόκειται για το πρώτο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία αυξανόμενη ποικιλία επεμβάσεων, κυρίως γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, γυναικολογίας και θώρακος.

Σκοπός του η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών, η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων χειρουργικής και των γενικών χειρουργών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου παρουσία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου, του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, των Υφυπουργών Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου και κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και ομότιμου καθηγητή κ. Οδυσσέα Ζώρα.

Ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, απηύθυνε προσφώνηση και καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μετά τους επίσημους προσκεκλημένους, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Αρεταιείου Νοσοκομείου, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας κ. Παναγιώτης Βάκας και ο καθηγητής κ. Μανούσος Κωνσταντουλάκης, Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, στο οποίο φιλοξενείται το νέο χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci.

Αρεταίειο: Καινοτομία στους ασθενείς 

Με αφορμή την εγκατάσταση του πρώτου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος daVinci στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο, τίθενται οι βάσεις ώστε οι Έλληνες ασθενείς να έχουν δωρεάν πρόσβαση στη ρομποτική χειρουργική, στη γρήγορη δηλαδή εφαρμογή θεραπείας με τις πιο ακριβείς πρακτικές και με την πλέον ενδεδειγμένη παγκοσμίως ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο.

Aretaieio  daVinci

Σκοπός του Ε.Κ.Π.Α., είναι να προσφέρει ισότιμα στην καινοτομία στους ασθενείς και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές και στους ιατρούς. Η καινοτομία και η εισαγωγή της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά μετρήσιμα οφέλη, τόσο στην υγεία τόσο και στην εκπαίδευση.

Στην προσφώνηση του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Είμαστε περήφανοι που το Αρεταίειο Νοσοκομείο υιοθετεί αυτή την καινοτόμο τεχνολογία στην Ελλάδα και μέσα από τα 123 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του, το Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το πρώτο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας, συνεχίζει να πρωτοπορεί προσφέροντας στην εκπαίδευση, στην έρευνα και σε πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Το Ρομποτικό Χειρουργικό Σύστημα da Vinci X, ένα σύστημα τέταρτης γενιάς, προσφέρει ακρίβεια και ασφάλεια στις χειρουργικές επεμβάσεις, πρόσβαση σε εξειδικευμένες επεμβάσεις και νέες δυνατότητες εξειδίκευσης και εκπαίδευσης.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο,  με το νέο ρομποτικό σύστημα ενισχύει τον εκπαιδευτικό του ρόλο για Έλληνες γιατρούς και φοιτητές, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές. Η Β’ Χειρουργική και η Β’ Γυναικολογική Κλινική, αλλά και Καθηγητές όλου του Χειρουργικού Τομέα από άλλες Κλινικές με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος, θα μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς τους ακόμα πιο ποιοτικές και ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις και η πρόσβαση σε ρομποτική χειρουργική θα γίνει πλέον εφικτή για ασθενείς από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μειώνοντας τις ανισότητες στην υγεία».

Διαβάστε επίσης 

ΜΗΤΕΡΑ: Επικεφαλής διεθνούς επιτροπής για την κολπική μαρμαρυγή ο Στέλιος Τζέης

Κολπική μαρμαρυγή εμφάνισε ο Δημήτρης Σταρόβας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.