ΜΗΤΕΡΑ: Επικεφαλής διεθνούς επιτροπής για την κολπική μαρμαρυγή ο Στέλιος Τζέης

Μία παγκόσμια τιμητική διάκριση έλαβε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων, κ. Στέλιος Τζέης MD, PhD, FEHRA, καθώς ήταν ο πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής της νέας παγκόσμιας συμφωνίας ειδικών (consensus) για τη διαχείριση ασθενών που υποβάλλονται σε διακαθετηριακή ή χειρουργική κατάλυση (ablation) της κολπικής μαρμαρυγής, όπως ανακοίνωσε το ΜΗΤΕΡΑ.

Οι διεθνείς οδηγίες συντάχθηκαν από μία επιτροπή 44 εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία. Οι σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, η ανάπτυξη νέων μεθόδων κατάλυσης (ablation) και η μελέτη νέων στρατηγικών επεμβατικής αντιμετώπισης της κολπικής μαρμαρυγής, πυροδότησαν την ανάγκη επικαιροποίησης των οδηγιών με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου για την επιλογή κατάλληλων ασθενών με κολπική μαρμαρυγή και τη βέλτιστη αντιμετώπισή τους με τη μέθοδο της κατάλυσης (ablation).
Μπορείτε να διαβάσετε τη συμφωνία ειδικών στον ακόλουθο σύνδεσμο: ncbi.nlm.nih.gov

Ο κ. Στέλιος Τζέης

Στο πλαίσιο της εν λόγω δημοσίευσης, ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, κ. Στέλιος Τζέης δήλωσε: «Μία από τις κύριες αλλαγές στην επικαιροποιημένη συμφωνία ειδικών, είναι η αναβάθμιση της κατάλυσης σε πρώτης γραμμής θεραπεία για την αντιμετώπιση της παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής, ακόμη και πριν τη δοκιμή αντιαρρυθμικών φαρμάκων, με βάση τις μελέτες που έχουν τεκμηριώσει την ανώτερη αποτελεσματικότητα της κατάλυσης (ablation) σε σύγκριση με τη φαρμακευτική αγωγή».

“Το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, παραμένει εδώ και δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της ιατρικής προόδου. Με έμφαση στην καινοτομία, προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις, εφαρμόζει κορυφαίες παγκοσμίως ιατρικές μεθόδους και προωθεί την υψηλών προδιαγραφών περίθαλψη, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτο: Διακινούσαν ιατρικές μάσκες και σελφ τεστ με αλλοιωμένη ημερομηνία λήξης (βίντεο)

Οι μετακινήσεις στελεχών, ο «οικονόμος» Άρης κι ένα quiz που θα συζητηθεί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.