Πάνω από 150 φοιτητές με καρκίνο μετά από έκθεση σε τοξικές ουσίες σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Οι φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας που παρακολουθούσαν μαθήματα σε ένα συγκεκριμένο κτίριο του πανεπιστημιακού συγκροτήματος, του Poe Hall, μπορεί να έχουν εκτεθεί σε μια τοξική καρκινογόνο ουσία καθώς υπήρξαν δεκάδες περιπτώσεις πρώην φοιτητών με καρκίνο.

Περισσότεροι από 150 φοιτητές, προσωπικό και απόφοιτοι έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και άλλες ασθένειες που συνδέονται με το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό κτίριο στη Βόρεια Καρολίνα.

Περιστατικά λεμφώματος, καρκίνου του θυρεοειδούς και καρκίνου του μαστού έχουν αναφερθεί μεταξύ ανθρώπων που πέρασαν χρόνο στο Poe Hall, ένα κτίριο στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Ράλεϊ.

Το κτίριο έκλεισε τον Νοέμβριο του 2023 μετά από αναφορές για έκθεση σε ανησυχητικά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB). Πρόκειται για τοξικές χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο.

Έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα PCB σε πέντε δωμάτια του κτιρίου, ήταν πάνω από 38 φορές υψηλότερα από το όριο που είχε θέσει η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για το κτίριο.

Το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει τώρα αγωγές από ορισμένους από τους 152 ασθενείς, που ανέφεραν ότι αρρώστησαν από ασθένειες που συνδέονται με τις τοξίνες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Sarah Glad, μια 35χρονη μητέρα ενός παιδιού, που πέθανε από καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένειά της, συνδέεται με την παρακολούθηση μαθημάτων στο Poe Hall.

Η Sarah Glad φοίτησε στο NC State από το 2007 έως το 2013, αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό. Ο σύζυγός της, Robbie Glad, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό WRAL ότι η σύζυγός του πέρασε μεγάλο μέρος του μεταπτυχιακού της προγράμματος στο Poe Hall.

Χρόνια αργότερα, με διαφορά λίγων μηνών, η Sarah Glad, μόλις 33 ετών, και μια πρώην συμφοιτήτριά της διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού.

Η Jennifer Walter, η οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο από το 2004 έως το 2007, διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2017, ενώ το 2022 διαγνώστηκε με αρθρικό σάρκωμα – το οποίο προσβάλλει κυρίως ιστούς κοντά σε μεγάλες αρθρώσεις, όπως τα γόνατα.

«Υπάρχουν τόσο τρομακτικές στατιστικές που συνδέονται με το σάρκωμα. Είναι πολύ πιο αληθινό», δήλωσε στο Fox News Digital.

«Το βρήκαν νωρίς, πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων, αλλά αυτός ο φόβος δεν φεύγει ποτέ. Είναι κάτι που θα έχω κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου», συμπλήρωσε.

Φωτό: shutterstock

Διαβάστε επίσης

«Χοντραίνει» η αντιπαράθεση για το ΕΣΥ – Γεωργιάδης: «Στην αντιπολίτευση εκπροσωπείτε τις φαντασιώσεις»

Aφρικανική σκόνη: Τα συμπτώματα που φανερώνουν χρόνια πάθηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.