Η συγκινητική ιστορία της 83χρονης που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Πιερίας

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 83χρονης γυναίκας, που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Πιερίας, για να καλύψει τις ανάγκες επείγουσας μεταφοράς ασθενών στην περιοχή, όπου ζει.

Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη αλλά και χαρούμενη εκδήλωση, η 83χρονη συνταξιούχος παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Πιερίας ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, όπως έκανε τον περασμένο Ιανουάριο η Σοφία Προκοπίδου που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο Κιλκίς.

Ο λόγος σήμερα για την Ειρήνη Παρασκευοπούλου – Παμπέρη, που ξεκίνησε τις διαδικασίες δωρεάς του ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Πιερίας, πριν από έναν χρόνο.

Όπως είπε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον ΣΚΑΙ (φωτό), προέβη σε αυτή την ανιδιοτελή πράξη στη μνήμη του γιου της, του συζύγου, αλλά και του πατέρα της.

Μπορεί να μην αποκαλύπτει το ποσό αγοράς του ασθενοφόρου, όμως με υπερηφάνεια τονίζει πως καλύφθηκε από την αποζημίωση ενός απαλλοτριωμένου κτήματος που έλαβε από το ελληνικό δημόσιο.

Ο ήρωας και η απαλλοτρίωση 

«Ο πατέρας μου σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο. Θάφτηκε εκεί, άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Η Πολιτεία πριν από κάποια χρόνια μας αποζημίωσε για την ηρωική αυτοθυσία του πατέρα μου. Με αυτά τα χρήματα πήραμε ένα κομμάτι γης, το οποίο απαλλοτριώθηκε από το κράτος για την κατασκευή δρόμου. Το θεώρησα ιεροσυλία να χαλάσω αυτά τα χρήματα και αποφάσισα να προβώ στην αγορά του ασθενοφόρου στη μνήμη του γιου μου. Τι κάνει άλλο μία μάνα που χάνει το παιδί της στα 56 του χρόνια;», λέει, συγκινημένη, η κ. Παρασκευοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Διανομή κατ΄ οίκον των ακριβών φαρμάκων σε 3 κατηγορίες ασθενών – Νέο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στην Αγ. Παρασκευή

Φόβος για τον οδοντίατρο – Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.