ΠΙΣ: Από την Κρήτη ξεκινάει η καμπάνια για τη Δωρεά Οργάνων

Από το Ηράκλειο Κρήτης, ξεκινάει η καμπάνια για τη Δωρεά Οργάνων, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, την οποία επικοινώνησε ο πρόεδρος, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ήδη από την περασμένη εβδομάδα και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων.

Η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Επιστημονική και Τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται πρωτίστως από την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Καμπάνια

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ξεκινά -σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας- εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε τη σημασία της δωρεάς οργάνων ως κορυφαία πράξη ανιδιοτέλειας, ανθρωπισμού και αγάπης ώστε να αυξηθούν οι δωρητές.

Η καμπάνια ξεκινάμε από το Ηράκλειο της Κρήτης σε συνεργασία με τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, με εκδήλωση το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, στις 11.00 στην Αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ.

Δωρεά Οργάνων

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία γίνεται μεταφορά υγιούς οργάνου από θανόντα ή εν ζωή δότη σ’ ένα σοβαρά πάσχοντα λήπτη που έχει υποστεί βλάβη οργάνου, με σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργίας του/τους.

Όπως είναι γνωστό, η μεταμόσχευση οργάνου μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ή περισσοτέρων ασθενών ή να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Αν και πρόκειται για πράξη αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας, εναπόκειται στη γενναιοδωρία των δωρητών ή/και στη συγκατάθεση των οικογενειών τους, αν επιθυμούν να χαρίσουν ζωή σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Μεταμόσχευση Οργάνων

Αφορά τη διαδικασία κατά την οποία υγιή όργανα, μεταφέρονται από έναν εκλιπόντα (νεκρό) ή ζώντα δότη σ’ έναν χρονίως πάσχοντα ασθενή με σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργίας κάποιου οργάνου του που βρίσκεται σε ανεπάρκεια.

Η μεταμόσχευση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής του 20ού αιώνα και έχει καθιερωθεί πλέον ως μια αποτελεσματική θεραπευτική πρακτική. Επιτρέπει την αποκατάσταση των λειτουργιών των οργάνων που βρίσκονται σε ανεπάρκεια.

Διαβάστε επίσης 

Πανομοιότυπες δίδυμες παντρεύτηκαν πανομοιότυπους διδύμους – Τα παιδιά τους, εκτός από ξαδέλφια, τι είναι;

Προδρόμου (BMS): Η διαμόρφωση ισότιμων ευκαιριών δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.